Mens tåken lå over Stemshesten, kjempet 80 løp på tid seg til gode tider i medvind. Rundt 200 deltok i trimklassen, og det er mange år siden så mange stilte opp. Det var totalt 50 flere som stilte opp, noe IL Bryn som arrangør er godt fornøyd med.

Petter Mekvik Rypdal på besøk hos bestemor i Lyngstad dro fra resten av feltet fra start av, og vant suverent på 40.18. Han var bare halvannet minutt bak løyperekorden på Atlanterhavsløpet.

- Jeg er jevnlig på besøk på Lyngstad, men det har ikke passet å stille opp her før nå, sier 21-åringen som løper for Strindheim i Trondheim.

Han tror det er mulig å slå den gamle rekorden til Stein Ivar Børset, men da må det trenes enda hardere.

Også lokale løpere gjorde det sterkt, og preget feltet bak vinneren.

 

Flere rekorder

Martin Kvalshaug fra Kårvåg har ikke konkurrert så mye tidligere, men løp sterkt inn til andreplass med tiden 44.24 og var godt fornøyd.

Jeg trener mest for å holde meg i form, men vil trolig bli med på flere løp framover, sier Kvalshaug som etter en periode i Troms flytter til Molde.

Han løp det 12,5 kilometer lange løpet for flere år siden, men husker ikke hvor mange minutter han forbedret sin personlige rekord.

Også Knut Kongshaug fra Kårvåg perset med to minutter, og smilte bredt etter målplassering etter å ha brukt 46.33.

- Jeg har begynt å trappe lit mer ned foran konkurranser, og det ser ut til å virke positivt, sier klasse 40-44 år. Minuttet bak kom Are Uran fra Averøy, som perset enda mer.

 

Blind løper

- Det ble fire minutter personlig rekord. Jeg har fått trent litt fart på flatt underlag og ikke bare terreng, sier Are Uran.

Vinner av dameklassen ble Moldes Marianne Standal Borgen med tiden 52.59.

- Dette var i korteste laget og litt for flatt egentlig, men det gikk likevel greit. Mest trives jeg i terreng, og skal være med på nystartede terrengmaraton i Oppdal i september, sier hun.

En gammel kjenning fra idrettsbanen dukket opp med ledsager.

Tone Gravvold var mange år med i Paralympics, og får nå hjelp fra sin mann Odd Borgersen.

- Jeg synes det er gøy å løpe, og stiller opp på enkelte konkurranser, sier surnadalingen som er bosatt i Oslo men som er hjemme på besøk i sommer.

Hun ble tredje beste kvinne på den sterke tiden 56.36 og var veldig godt fornøyd med løpet sitt tross at hun nesten ikke kan se.

Kondis-Atlanterhavs-Kvalshaug.jpgMartin Kvalshaug løp inn til andreplass på hjemmebane.

Kondis-Atlanterhavs-Tone.jpgTone Gravvold har nesten ikke syn og brukte mannen Odd Borgersen som ledsager.

Kondis-Atlanterhavs-rekke.jpg25 flere stilte til start i år forhold til i fjor, og blant 80 løpere stakk Petter Mekvik Rypdal av fra start.

Kondis-Atlanterhavs-trekløver.jpgHer blir Sven Nylund fra Molde (fremst), Alte Smenes med lokal tilknytning men løper for Rustad IL og Knut Kongshaug fra Kårvåg heiet fram av publikum med norske flagg.

Kondis-Atlanterhavs2.jpgMartin Kvalshaug løp lett tross lite erfaring fra konkurranser.

Kondis-Atlanterhavs-AreUran.jpgMed personlig rekord på fire minutter .kom Are Uran helt blant de beste i mål.