Furusjøen Rundt sykkelritt er klar for sin 7. utgave om en drøy uke, den 25. juli. Rittet som kaller seg Eventyret i Rondane, startet opp i 2009. Da ble hele norgeseliten invitert til et lukket arrangement for å teste ut det vi arrangørene mente var et av Norges flotteste sykkelterreng. I fjor arrangerte de NM og i år arrangerer de NorgesCup for andre år på rad.

Sykkelrittet inngår i Trippelen, sammen med langrennet og løpet. Skirennet gikk 14. februar og løpet avslutter trippelen den 5. september.

Det vil bli mulig å melde seg på i sekretaritet, fredag før rittet og på rittdagen inntil en time før start, så fremt det er ledige plasser. Dette gjelder dog ikke for deltakerne i NorgesCupen (NC). Påmelding over nett stenger onsdag 22.juli kl. 23:59. Etter dette vil startkontingenten øke markant for de fleste rittene, se priser her.

Arrangøren melder at løypemannskapet har vært ute å merket opp store deler av løypene til Furusjøen Rundt-rittet og kan fortelle om fantastiske forhold i fjellet. Det er tørre fine stier, det «blomstrer» og store og små bekker nærmer seg sitt normal nivå.

Det er et rikt tilbud av ritt for hele familien. Løypa for elitesyklistene og "ultrabirkebeinerne" blir av Lars Manengen, som syklet den første utgaven av rittet i 2009 og trives godt i løypa, betegnet som Norges råeste løype.

Furusjøen Rundts seedingsritt på 70 km er et langt enklere utgave, kortere og med mindre høydemetre. Det er et turritt som følger Peer Gynt Setervei over Kvamsfjellet mot løypas høyeste punkt på Krøkla (1155 moh). Heretter går løypa på raske skogsstier, terreng og grus. Rittet gjelder som seedingsritt for Birkebeinerrrittet og Grenserittet.

Fakta om Furusjøen Rundt-seedingsritt:

Ant. Høydemeter 1.500 m.

Sti/terreng 20 km.

Grus 47,7 km.

Asfalt 600 m.

Stipulert vinnertid ca 2:30

I tillegg arrangeres det tur- og trimritt på 32 km, 14 km trim- og familieritt og barneritt for de under 12 år.

For øyeblikket er det påmeldt 170 ryttere.

Hjemmeside Furusjøen Rundt.
 

Kroekla_Lovset_640.jpg
Borghild Løvset på Krøkla da hun vant i 2013. Foto: Arrangøren