Pressemelding fra Eivind Bye: 
 

Mange vil løpe ute når det er mørkt, men tør ikke gjøre det alene. Nå tar Runner's World og Silva grep med gratis refleksløp onsdag kveld.

- Med en hodelykt kan man få utrolig flotte naturopplevelser ute langs mørke skogsveier og stier. For de fleste som vil fortsette å løpe ute nå på høsten og vinteren blir det som oftest mørkt, sier Marthe Katrine Myhre. SK Vidar-løperen er blant Norges beste løpere og har en imponerende merittliste. NM-gull og VM-gull (U23) i vintertriatlon. To NM-gull i halvmaraton, to NM-gull i maraton, NM-bronse på 10 000 meter bane og hun har i tillegg deltatt i to verdenscuprenn i langrenn i Holmenkollen.

Løp med Marthe Katrine
- For min del har jeg alltid et mål med ei treningsøkt. På denne måten klarer jeg å flytte fokuset på mørket over på hva jeg gjør når jeg er ute, hvordan jeg løper og arbeidsoppgaver. Jeg lar meg selv ikke få lov til å tenke på «skumle» tanker og hva som eventuelt kan skjule seg i mørket. Hvis det ikke frister å gå ut i mørket alene, anbefaler jeg å gjøre en treningsavtale med en venn. Løp der du kjenner deg trygg, og heller en kort runde enn den lengste inne i skogen. Prøv å ha fokus på hvordan du løper og hvor fint det egentlig er å nyte stillheten, sier Marthe Katrine.

Nå inviterer hun alle til å løpe med henne i NightRun. Du har du sjansen til å oppleve mørket sammen med mange andre ivrige løpere.

Gratis og åpent for alle
Bli med på Runner's World & Silva Nightrun, helt gratis. Oppmøte er ved løpebanen på Norges Idrettshøgskole i Oslo onsdag 18. november klokken 18.00.

- Dette er et løp hvor mørket, reflekser og hodelykt står i sentrum, uten tidtaking, sier arrangementsansvarlig Geir Jarle Bjørneng.

- Du skal sammen med mange andre oppleve hvor utrolig morsomt det er å løpe i skogen når det er mørkt ute. Løypa er merket kun med reflekser, så du må bruke hodelykten for å finne riktig vei, sier Bjørneng.

Hodelyktleverandøren Silva stiller med erfarne folk som vil hjelpe til med gode tips til å løpe med hodelykt. De kan også tilpasse hodelykten hvis man vil låne og teste en av de nyeste Silva-lyktene.
 

Informasjon

Tidspunkt: 18. november klokken 18.00
Sted: Løpebanen ved Norges Idrettshøgskole, Sognsvann, Oslo
Løype: 3,5 km i lett terreng merket med reflekser. Det er mulig å løpe to runder.
Utstyr: Alle deltakere må ha hodelykt. Det blir mulighet til å prøve og låne lykt av Silva, men det er et begrenset utvalg.

Marthe_Katrine_Myhre_2014_Kjell_Vigestad_A20G6863.jpgMarthe Katrine Myhre, her i relativt lyse omgivelser under Fjellmaraton, vil være med å guide deltakerne i Night Run. (Foto: Kjell Vigestad)