Pressemelding fra Stiftelsen Norwegian Milers’ Club:


– Dette er noe vi har tenkt på lenge som et ledd i utviklingen av friidretten der «vanlige» stevner varer for lenge. Mellom- og langdistanseløpingen har dessuten fått et virkelig løft i Norge de siste årene, sier en av initiativtagerne, Hans Jørgen Borgen. 

Sammen med Finn Kollstad, Nils Hetleflåt og Jasper Buitink har han opprettet Stiftelsen «Norwegian Milers' Club», og de fire godt over gjennomsnittlig friidrettsinteresserte karene legger ikke skjul på at det er British Milers’ Club som er inspirasjonskilden. 
 
– Vi har alle sendt mange av våre utøvere til stevner i England og British Milers’ Club opp gjennom årene, og vi følte etter hvert at vi også kunne få dette til her hjemme i Norge, forteller Kollstad. Både Borgen, Buitink og Kollstad arrangerte i fjor stevner med få øvelser – med stor suksess. Derfra var veien kort til å gå sammen om en felles stevneserie og en stiftelse for å fremme norsk mellom- og langdistanseløping. 

– Stevneserien er første steg, og det første stiftelsen går sammen om, sier Nils Hetleflåt. – Men vi vil gjerne gjøre mer for norsk mellom- og langdistanseløping etter hvert. F.eks. tror vi det er mye å hente på treningssamarbeid mellom klubber, regioner og land.  

Det er lokale arrangører som tar seg av den tekniske gjennomføringen av de fem løpene som det er lagt opp til i år. Tekniske arrangører av Norwegian Milers’ Clubs stevner i 2015 er Kristiansand Løpeklubb, Ull/Kisa og SK Vidar. 
 
For de som presterer godt i flere av Norwegian Milers’ Club sine stevner, vanker det gode pengepremier. Den som oppnår høyest poengsum (IAAF) på to ulike distanser, er vinner av årets Norwegian Milers' Club. 

– Vi legger stor vekt på sterk deltagelse fra både innland og utland, og vil bruke vårt kontaktnett til å få på plass best mulig matching for de beste norske løperne, inklusive gode fartsholdere, forteller Buitink.


Foreløpig terminsliste og øvelsesutvalg
4. juni – 1500 m Jessheim Stadion, arrangør Ull/Kisa
6. juni - 10 000 m Kristiansand Stadion, arrangør KRS Løp
28. juni – 800 m og 5000 m, Bislett Stadion, arrangør SK VIDAR
29. august – 1500 m og 5000 m, Bislett Stadion, arrangør SK VIDAR 
19. september – 800 m, mile, 5000 m, Bislett Stadion, arrangør Ull/Kisa 

For ytterligere informasjon, se vår nettside www.norwegianmilersclub.com for mer informasjon eller ta kontakt med undertegnede. 

For Norwegian Milers Club 
Hans Jørgen Borgen
Nils Hetleflåt
Finn Kollstad
Jasper Buitink

Logo_Norwegian_Milers_Club.jpg