Selv om Tour de Yorkshire er nykommer blant de mange store etapperittene så ble den første utgaven en stor suksess både sportslig og ikke minst publikumsmessig. Med god drahjelp av franske ASO, som arrangerer Tour de France og mange andre store ritt og norske Arctic tour of Norway, ble det en gigantisk sykkelfest.

Med godt hjelp av sine lagkamerater ble Tour de Yorkshire en stor suksess for Skys Lars-Petter Nordhaug. Han vant både sammenlagt og poengtrøya, mens Sky på hjemmebane i England vant lagkonkurransen.

Lar-Petter kjempet mot den olympiske mesteren fra OL i Beijing, Samuel Sanchez, og den kjente franske veteranen, Thomas Voeckler, om sammenlagtseieren. Lars-Petter var litt forundret over at disse to sterke bakkeklatrerne ikke gjorde hardere forsøk i de tøffe motbakkene på riste han av lasset, men føyde til at tempoet Sky-rytterne dro feltet i ikke gjorde det lett å angripe. 

Sammenlagt

1 NORDHAUG Lars-Petter SKY  -   NOR  12h 47.56
2 SANCHEZ Samuel  BMC -   ESP 12h 48.07
3 VOECKLER Thomas EUC  -  FRA 12h 48.07
4 ROSSETTO Stéphane COF  -  FRA 12h 48.09
5 DEIGNAN Philip  SKY  -  IRL 12h 48.20

 

Poengtrøya

1 NORDHAUG Lars-Petter NOR -   SKY 21
2 VAN AVERMAET Greg BEL   -  BMC  17
3 HERMANS Ben,   BLE   -  BMC 15
4 HOFLAND Moreno,   NED  -  TLJ 15
5 SANCHEZ Samuel,   ESP   -  BMC 14



Lars-Petter_Nordhaug_med_Y-premie_20150503TDY4166[1].jpg
Klar for Tour de France? Lars-Petter Nordhaug fikk spørsmålet om han nå var klar for TDF? Han håpet a seieren var en god søknad, men kunne ikke svare på spørsmålet. Det måtte journalistene spørre lagledelsen om. (Foto: ASO)

Blue_jersey_Nordhaug_sw313.jpg
I lyseblå ledertrøye: Lars-Petter Nordhaug sitter i tet sammen med lagkameratene i Sky. De dominerte rittet og tok alle de tre sammenlagtseirene. (Foto: ASO)


Gjennom_by_masse_folk_sw318.jpg
Masse tilskuere: Det sto tilskuere overalt når rittet passerte de mange små byene i Yorkshire. (Foto: ASO)

Tett_med_ryttere_og_publikum_sw329.jpg
Som sardiner i boks: Ryttere og tilskuere så tett på hverandre som det er mulig å få til. (Foto: ASO)

Sidebilde_paa-lande_tsw255.jpg
På heiene: Rittet startet i år i Bridlington på østkysten av England og endte opp i Leeds midt mellom øst- og vestkysten. Det gikk i et bølgende landskap med mange kategori-stigninger i det området som mange kjenner fra "Med hjartet på rette staden", som er spilt inn i Yorkshire. (Foto: ASO)

Idylliske_veeir_sw308.jpg
På idylliske småveier: Det er stadig ryttere fra Sky som drar feltet. (Foto: ASO)

Blue_jersey_naer_sw313.jpg
I ledertrøya: Lars¨-Petter Nordhaug fant formen i England etter at sykdom satte han litt tilbake i de to siste rittene på kontinentet. I tillegg til Lars-Petter deltok også 21-åringen Sondre Holst Enger på IAM Cycling, Foto: ASO)

I følge Sondres trener, Atle Kvålsvoll, så er han i femgang etter å ha mistet en måneds trening på vårparten på grunn av sykdom. Sondre var med i ett brudd og tikk med seg ett spurtpoeng, men endte nesten sist sammendraget.