- En stor takk til Norges Orienteringsforbund (NOF) og ikke minst alle sammen i søknadsgruppa for felles bidrag og videre jobb mot en endelig tildeling av orienterings-VM, sier leder i Østfold Orienteringskrets, Jens Erik Mjølnerød.

- Vi ser fram til evalueringsprosessen hos (Det Internasjonale Orienteringsforbundet) IOF og befaring med dem i Østfold slik at vi kan legge fram konseptet Norge tilbyr, supplerer president i Norges Orienteringsforbund, Einar Tommelstad.

Over nyttår kommer søknadskomiteen arbeide med klubbene internt i Østfold med tanke på organisasjonsstruktur, samt med Norges Orienteringsforbund med tanke på veien videre etter en eventuell tildeling.

- Vi mener Norge har levert en attraktiv søknad og derfor har gode muligheter til å få tildelt VM i 2019. Vi tror IOF vil være ganske raske med evalueringsprosessen og at tildeling av mesterskapet skjer innen våren, fortsetter Tommelstad.

Med publikumsløp vil et verdensmesterskap trekke til seg flere tusen besøkende. Fordelen Østfold spiller på er korte avstander. Det legges opp til rimelige løsninger for både deltakere og publikummere.

- Vi er opptatt av at hele fylket skal være representert. Delaktiviteter skal synliggjøres i de forskjellige kommunene. Med verdensløpere som løper for Østfoldklubber i dag som de fremste ambassadører for mesterskapet, vil det meste legge til rette for en orienteringsfest i hele fylket i 2019, forteller Jens Erik Mjølnerød.

Østfold har lange og sterke tradisjoner i orienteringssporten, både med tanke på arrangementserfaring og utøvere. Det er mange verdensmestere som løper eller har løpt for Østfold-klubber de siste 50 årene.

Kilde: Norsk orientering