Forholdene var så ekstreme med sterk vind og nedbør at løypa måtte legges litt om og premieutdelinga ble utsatt. 

- Det var sterk kuling med storm i kastene og regn hele tida, rapporterer Svein-Erik Bakke som fullførte ultraløypa som han målte til 57 km på GPS-en sin. Han brukte 5.49.59 og vant klasse 45-49 år med 47 minutter. Fram til vinneren, Edward Kerry, var det 27 minutter og fram til Åke Fagereng på andreplass skilte det 7 minutter. 

Også tre norske kvinner starta på ultradistansen, men på grunn av det ekstreme været skal ultraløperne ifølge Bakke ha blitt gitt muligheten til å få registrert sluttid ved passering maraton - før de begav seg ut på den siste sløyfa. Det gjorde de tre norske kvinnene, og maratonpasseringa til Mari Mauland er så sterk at den ville holdt til en tredjeplass i maratonløpet. Siden hun og de andre norske ikke starta sammen med maratonløperne, gis de likevel ikke noen offisiell plassering i maratonløpet. Det hører også med til historien at Mari Mauland leda ultraløpet da hun gav seg. Slik forklarer hun avgjørelsen om å kaste inn håndkledet på facebook: 

"Was first lady at all checkpoints, and came back to Rhosilli well before the cut off, sub 7 hr finish + first female in the ultra likely. But after 5 hours of running in pouring rain, strong winds from all directions (the last hour and a half I was mostly running into a headwind with 50 mph gusts), and aching legs I just could not be bothered with the last 10k loop, knowing it would be a gigantic mud bath after 800 runners or so had already passed through it and churned it up. So I handed in my timing chip after finishing the marathon course. Will find out tomorrow if I get an official marathon result, and if so what."
 

Svein-Erik Bakke kan bekrefte at den siste runden på 12-13 km virkelig var tøff:

- Det var så kraftig vind over toppen at vi hadde problemer med å holde oss på beina, og så kom ca. 5 km med gjørmehull/-bad før vi avsluttet ute rundt Worms Head igjen. Uansett, det var en fabelaktig opplevelse, og jeg er enig med dem som kaller omgivelsene og løypa for episk. 

Også Sara Nustad Mauland og Torunn Brandt tok samme valg som Mari Mauland, og alle tre står oppført med maratonpasseringa nederst i resultatlista for ultraløpet. Om de vil telle som fullført maratonløp, vites ikke. 

I likhet med de andre løpene i Coastal Trail Series hadde også Gower-utgaven 10 km og halvmaraton på programmet - i tillegg til maraton og ultra. 226 fullførte 10 kilometeren, 275 fullførte halvmaraton, 102 løp maraton og 48 ultra. I tillegg var det som nevnt en god del som valgte å stå av underveis.


Utsikt2_IMG_4010.jpgLøpet foregikk i vakre omgivelser på kysten av Wales. (Foto: Svein-Erik Bakke)

 

  Ultra menn    
1 Edward Kerry M 05:22:40
2 Åke Fagereng M 05:42:43
3 Jack Blackburn M 05:48:08
4 Svein-Erik Bakke MV45 05:49:59
       
  Maraton kvinner    
1 Natalie Taylor F 04:57:28
2 Joanne Pemberton F 05:00:04
3 Diane Brownhill F 05:19:46
...      
  Mari Mauland F 05:08:12
  Sara Nustad Mauland F 05:33:08
  Torunn Brandt FV50 06:28:35



Alle resultat

Torunn_IMG_4059.jpgTorunn Brandt ble advart på forhånd om farene, men det var ikke tidevannet som ble utfordringen underveis i løpet. (Foto: Svein-Erik Bakke) 

Utsikt_IMG_4007.jpgI godvær ville nok løpsopplevelsen blitt en helt annen, men en må være forberedt på det meste hva vær og vind angår når en skal løpe på kysten av Wales midt i november. (Foto: Svein-Erik Bakke)