Stiftelsen Norwegian Milers Club som jobber for å fremme mellom- og langdistanseløping i Norge (se egen boks) skriver i en pressemelding at den første sesongen har gitt inspirasjon til å satse sterkt videre.

- Vi har så mange ideer og tanker rundt nye prosjekter som kan fornye friidretten at kun tida og det praktiske setter en stopper for hva vi kan starte opp med i 2016, - sier Hans Jørgen Borgen, som er av initiativtakerne. 

Noe av det de setter i gang nå er en Norwegian Milers-weekend  som vil finne sted i NES arena helgen 21.-22. november. Til treningshelgen kommer Tomasz Lewandowski, internasjonalt anerkjent topptrener fra Polen, samt Frank Brissach, Vebjørn Rodals tidligere trener. Disse vil være hovedtrenerne på samlingen som er åpen for alle født i 2002 og eldre. Påmeldingsfristen er lørdag 14. november

- Interessen fra utlandet, ikke bare fra deltagere, men også fra arrangører har vært såpass stor at vi har bestemt oss for å teste ut Milers Club-konseptet i Sverige, sier Jasper Buitink.

30. januar vil det derfor bli prøvd ut et Scandinavian Milers Club Indoor-stevne, der den svenske klubben IF KVILLE vil stå som teknisk arrangør, mens «datter»-stiftelsen Scandianavian Milers Club vil være ansvarlig for stevnet. Distansene vil være 800 m og 3000 m.

Allerede helgen etter, 6. februar, er det så klart for det andre stevnet i Scandianavian Milers Club i NES Arena med distansene 800 m og 1500 m . 

- Det kommer flere nyheter, forteller Finn Kolstad. 

Men vi kan jo ikke slippe alle nyheter på en gang, sier Kollstad med et lurt smil.  Både han og Nils Hetleflåt kan dog avsløre at Norwegian Milers Club ønsker å legge et av sine stevner ut på anbud neste år. Anbudskriteriene fastlegges i disse dager, og vi vet det er stor interesse i Norge for å arrangere et Norwegian Milers Club-stevne, kommer det samstemt fra gutta.
 

Norwegian_Milers_Club_Nes Arena_2122 november_stor.png