Nordmarka Ultra Challenge arrangeres for tredje gang lørdag 28.september. Årets løype er 54 km på hovedsaklig blåmerka stier med start ved Mylla og målgang ved Skar i Maridalen. Det er et av de korteste ultraløpene, og mye kortere enn tidligere NUC-utgaver. Men, stiløping i Nordmarka er svært krevende, og du må forsere 2 010 høydemeter før du er i mål.

Fjorårets løp var 82 km og 15 av 26 startende kom i mål innenfor sperrefristen. Året før fullførte 5 av 17.
Reportasje fra fjorårets løp: Simen Vogt-Svendsen vant i Nordmarka

DSCF6026_Katnosdammen.jpg
Katnosdammen er sjekkpunkt 6 i årets løp, og passeres etter 24,5 km og 650 høydemeter.
Fortsatt gjenstår det meste av moroa. (Foto:Olav Engen)

Påmelding til 20.september
Arrangøren Jannicke Bergh forteller at det er 17 påmeldte nå to uker før løpet, men håper på mange flere. Erfaringsmessig er veldig mange sent ute med påmeldingen. Den ordinære påmeldingen er åpen til 20.september, mens det er mulig å etteranmelde seg til 26.september mot økt startavgift.

Arrangørens hjemmeside

Se den detaljerte løypebeskrivelsen

Tørt og fint i Marka
- Det er knakende fint i Nordmarka nå. Jeg ble nesten salig av å løpe gjennom sist lørdag, forteller Jannicke. - Jeg har løpt mange ganger gjennom den løypa, men aldri har forholdene vært så flotte. Med mindre vi får svært mye nedbør i perioden frem mot løpet blir det fine forhold i bakken.
- Så er det bare å håpe på fint vær løpsdagen, men der er vi godt vant, sier hun - og tenker på de to første årene bortsett fra tåka på kvelden første året. - Løypa gjennom noen av de fineste stedene i marka så deltakerne får flotte naturopplevelser med på kjøpet.

Det siste kan undertegnede skrive under på. Påmelding nr 18 er på veg.

DSCF6038_Riktig_sti_ned_fra_Kjerkeberget.jpg
Kjerkeberget er sjekkpunkt 7 i årets løp, og passeres etter 28,3 km og 831 høydemeter. (Foto:Olav Engen)

14 sjekkpunkter
Mellom Mylla Dam og Skar Leir skal løperne innom 14 sjekkpunkter, som er arrangørens kontroll på at alle har løpt riktig. Løypa er ikke merket utover den faste blåmerkingen og skiltingen i Marka. Det er bra merket, men løperne må ha med kart for å kunne velge riktig i stikryssene. Man trenger ikke være o-løper her, men det er greit å ha litt erfaring med å følge et vanlig turkart. Løperne må selv ha med kart, se hjemmesiden for anbefalt kart. På dette kan man tegne inn ruta som er vist på kart sist i løypebeskrivelsen.

DSCF6047_Til_hoeyre_her_mot_Kikuttoppen.jpgUndertegnede anbefaler å være spesielt obs på et stikryss 2 km sør for Sandungen (bildet til høyre) på vei til Kikuttoppen. Der følger man en tydelig kløvvei - og det er lett å overse skiltet langt til siden på høyre side. Her skal du altså til høyre.  Foto:Olav Engen