Ingressbildet viser Vetle Aasland, Ullensaker/Kisa, som for "all tid" vil ha løyperekorden på 6.25 i den 1450 m lange løypen som ble brukt t.o.m 2013. (Foto Øystein Sørensen).  I år skal det settes nye bestetider i den nye løypen som er forlenget 400 m i starten til Kulturtorget inn i sentrum av Mysen.

Mysenløpet Høytorp Opp arrangeres i år i samarbeid med Filmfestivalen og arrangøren ser fram til en festdag i Mysen. Publikum oppfordes til å lage underholdning langs løypen.

Invitasjon2014_A4_korr.jpg

For mer info om løpet og påmelding se: http://www.indre-ostfold.com/. Nytt i år er også at arrangøren følger anbefalingen fra Kondis om å innføre standard klasseinndeling med 5-års veteranklasser. Dessuten er det ny pengepremie på 2500 kroner til beste kvinne og mann.

640_Christian_HoytorpFort.jpg

Jeg skal i år delta for 5. gang . Her er jeg fotografert ved mål på TOPPEN av Høytorp Fort. Bli med du også, det er en GØY-løype ! I forhold til løpslengden som nå er på 1,85 km og samlet stigning på 130 m er  løypetraséen en av de mest varierte og spennende som jeg har løpt. 

Løypen starter nå på Kulturtorget i sentrum og passerer Eidsberghallen i Mysen etter 400m, derettet går det oppover flott turveg, gjennom tunneller og opp en bratt trapp fra "Jordens indre" til mål på toppen av Høytorp Fort . Her får du brukt alle dine løpsegenskaper og får en flott test på din evne til taktomslag og fartsvariasjon fra 5-17 % stigning på grusvei til slak unnabakke i tunnel på fortet til en bratt "klatretrapp" opp til den 100 m lange nesten flate innspurten på flott sti og grusvei. Min bestetid fra 2012 er 8.40 og med 400 m tillegg i år blir nok sluttiden ca 2 min. mer enn i 2012.

Se også kondis.no-reportasjen fra 2012