Nydalens SKs unggutter med imponerende seier under junior-NM stafett.

- Du knuste dem, jublet Lukas Liland henvendt til sisteetappeløper Elias Jonsson, etter at sistnevnte hadde løpt inn til seier under dagens junior-NM stafett for Nydalens SK.

- Det føltes veldig bra, sa Elias selv om veien til seier på sisteetappen.

17-åringen fra Nydalens SK gikk ut jagende bak Fossum IF, som ledet etter to etapper.

- Elias Mølnvik har forberedt seg på dette i lang tid, og det blir veldig spennende, kommenterte Fossum IFs andreetappeløper, Olai Stensland Lillevold, etter å ha gitt lagkameraten best mulig utgangspunkt.

Men det var altså en annen Elias, Elias Jonsson for Nydalens - som tok kommandoen i feltet, og kunne løpe inn til seier – sammen med sine lagkamerater, Lukas Liland og Eirik Langedal Breivik.

- Jeg så Elias (Mølnvik) bommet da jeg var på vei til 2.post. Deretter har jeg løpt alene i tet. Men det var nervøst, alle postene må sitte, sa lysluggen smilende etter å ha avgjort junior-NM stafetten.

Nydalens SK vant foran fjorårsvinner Halden SK, med Karl Fremstad, Vegard Jarvis Westergård og Håkon Raadal Bjørlo.

Fossum – som ble nummer 2 i fjor – endte i år på 3. plass, med junior-VM løperne Oskar Størmer, Olai Stensland Lillevold og Elias Mølnvik på laget.

Dermed fikk de tre unggutta til Nydalens SK (med to 17-åringer og en 18-åring) et par riktige «skalper» i beltet.

- Nå for tiden er det veldig godt miljø i klubben, og det er veldig stort å vinne junior-NM stafett, sa mannen som fikk gleden av å avgjøre.

Dermed kunne Elias Jonsson også legge et NM-gull til de tre bronsemedaljene han har «samlet på seg» under NM-ene i høst.

- Jeg var oppgi skyene da jeg vant gull under natt-NM på fredag, men dette slår alt. Det er bare helt utrolig, supplerte Lukas Liland, som altså har to NM-gull med seg hjem fra helga i Rogaland.

- Dette var utrolig moro. Men det var nervøst å vente, smilte andreetappeløper, Eirik Langedal Breivik, og la til at de har mulighet til å gjenta bedriften med nøyaktig samme mannskap ytterligere to år.

 

Byåsen IL gjentok seieren fra i fjor under junior-NM stafett for jenter.

- Jeg håper Ingeborg (Eide) klarer å holde unna. Hun pleier å beherske de fleste typer terreng, så jeg tror det kan gå bra, sa lillesøster Ragnhild Eide etter å ha sendt av gårde storesøster Ingeborg med best mulig utgangspunkt på den siste etappen under dagens junior-NM stafett på Fuglestad i Rogaland.

NmstafettJuniorByasen.jpg
Byåsen vinner jenteklassen (Foto: Norsk orientering)

Og junior-VM løper Ingeborg skuffet ikke lillesøster Ragnhild, lagvenninne Emma Arnesen, eller noen av de andre trønderne på beitemarkene i Bjerkreim denne tidlige søndag ettermiddagen.

- Jeg var litt usikker i starten, for de jagende lagene kom såpass kort bak, men jeg kom greit inn i orienteringen. Det eneste var at jeg ble nervøs etter at jeg fikk noe bom rett før passering, sa Ingeborg selv om veien til seier.

Ingeborg – som i sommer løp Norge inn til bronse under junior-VM stafett – kunne dermed løpe sammen med lagvenninnene over mål som norske mestere i stafett for junior, med samme laget som under junior-NM stafett på Jessheim i fjor.

Og da må en selvfølgelig få lov til å feire:

- Vi skal spise en pose smågodt, så blir det kanskje også litt is, smilte Ragnhild.

Smile kunne også Marie Olaussen gjøre. Jenta fra Fredrikstad avgjorde tvekampen om sølvmedaljen, mot Victoria Hæstad Bjørnstad, til sin favør.

- Det har vært en tung sesong, derfor er det er deilig å avslutte med sølvmedalje, sa Fredrikstad SK sin ankerjente.

Hun hadde med seg Rikke Blakkestad Ingesen og Mia Mathisen Bekhus på sølvlaget.

På Fossum IF sitt «bronselag» løp Åsne Naadland Holo, Ragnhild Hjermstad og Victoria Hæstad Bjørnstad.

Kilde: Norsk orientering