Bildet kan inneholde: tekstTønsberg Friidrettsklubb arrangerer Nyttårsløpet Tønsberg for 36. gang på selveste nyttårsaften. Starten går allerede klokken 12, slik at løperne får god tid til å fortsette nyttårsfeiringen senere på kvelden. Starten går ved Messehall B i det idylliske messeområdet i Tønsberg.

k-en til bruk paa kvalitetslop_250x153.jpgNyttårsløpet er et Kondis kvalitetsløp, og begge løypene er kontrollmålt av Kondis. Løperne kan velge mellom to distanser, 5 km og 10 km.

Løypa går i lett småkupert terreng på sykkelstien langs Hortensveien. Mens løpet er vel i gang, går startskuddet for barneløpet (under 12 år) over 400 meter i messeområdet. Det vanker selvsagt medalje til alle barna.
 
Start_og_Mål_ved_medssehallB.jpg
Start og mål ved Messehall B (Arrangørfoto 2017)

Løpet er først og fremst et mosjonsløp, og arrangementet er preget av at nyttårsfeiringen for mange innledes med løpet. Petter Solheim (se toppbildet) er en gjenganger som alltid fullfører løpet ulastelig antrukket med dress og flosshatt. I mål vanker det sjampagnebrus, twist og medalje til alle løperne inne i messehallen.

Nytt.jpg
(Foto: Geir-Morten Hansen)

Løpere fra hele distriktet stiller trofast opp på årets siste dag. Daniel Støen var raskest på 5 km i 2018 med tiden 17:13. På den doble distansen var Bjørnar Tho best med 34:14 på 10 km.

- Løpet har en trofast kjerne med løpere som har oppdaget og setter pris på dette løpet. Vi får veldig gode tilbakemeldinger fra løperne på arrangementet vårt. I 2018 fullførte 196 løpere 5 og 10 km. Arrangøren Tønsberg Friidrettsklubb håper og tror på en solid økning i år, sier Ole Hagen i Tønsberg FIK.

PÅMELDING
Løpets hjemmeside
facebook

I år vil Kondis være tilstede på nok et nyttårløp i Tønsberg
Kondisreportasjer de siste årene:
Nyttårsløpet i Tønsberg - en trivelig måte å avslutte et løpeår på (2018)
Nær 200 avsluttet året med nyttårsløp i Tønsberg (2017)
Feststemt Nyttårsløp i Tønsberg (2016)