Løperne ble servert et variert kystterreng med til dels tung bunn på dagens kvalifisering over mellomdistanse under EM i Portugal.

Et terreng Mari Fasting behersket best av de norske løperne, og Halden-løperen kunne løpe inn til seier i sitt kvalifiseringsheat.

- Jeg fikk en bom på omtrent halvminuttet, men bortsett fra det har jeg løpt bra. Et godt kvalifiseringsløp, hvor jeg fikk bra flyt i orienteringen, sa hun etter løpet.

Fasting får norsk selskap av Olav Lundanes, Magne Dæhli, Torgeir Nørbech, Ingjerd Myhre og Ida Marie Næss Bjørgul i finalen på mellomdistansen som arrangeres på mandag.

Lundanes og Dæhli leverte, som klubbvenninnen Mari Fasting, solide løp, og ble betalt med henholdsvis 3. og 4. plass i sine heat.

Landslagssjef Kenneth Buch kunne selvfølgelig ønske at flere av løperne hadde tatt seg inn blant de 17 som går videre til finalen.

- I dag er det flere av løperne som ikke gjør jobben sin o-teknisk, og da blir en straffet i dette selskapet, kommenterer han etter at 6 av 12 løpere har gått videre til finale.

Tone Wigemyr (19), Kamilla Olaussen (26), Thomas Natvig (18), Øystein Kvaal Østerbø (19), Jon Aukrust Osmoen (24) og Gaute Hallan Steiwer (29) klarte ikke å ta seg videre til finalen, og må dermed følge denne fra tilskuerplass på mandag.

Det er imidlertid noe forbehold ved dette da seks nasjoner har lagt inn protest i etterkant av kvalifiseringen. Protesten er levert inn med bakgrunn i at tre poster angivelig lå feil.

På lagledermøtet i kveld vil arrangøren formidle beslutning etter behandling av protesten, og offisielle resultater vil bli offentliggjort. 

Resultater

Kilde: Norsk orientering / orientering.no