Øystein Kvaal Østerbø og Heidi Østlid Bagstevold (bildet) ble best av de norske i sprintfinalen i EM med 8. og 15.plass. Vant gjorde Jonas Leandersson, Sverige og Judith Wyder, Sveits.

Svensk dobbeltseier i Portugal.

Svenske Jonas Leandersson forsvarte i kveld sitt EM-gull på sprint fra to år tilbake da han løp inn til seier 9 sekunder foran sin landsmann Jerker Lysell.

Lysell, som var bronsevinner på hjemmebane i Falun for to år tilbake, tok seg med dagens sølv et steg nærmere Leandersson. Yngstebla Hubmann, med Martin til fornavn, var sekundet bak Lysell på 3. plass.

Øystein Kvaal Østerbø var nær medalje med sin 8. plass, bare 11 sekunder bak Hubmann.

- Jeg har gjort et helt greit løp. Men jeg var litt forsiktig, og løp med håndbrekket på nesten hele veien, for å unngå å gjøre feil. I tillegg har jeg sannsynligvis tapt litt på et veivalg hvor jeg løp for langt rundt. Det er ok, men ikke mer, sa Øystein Kvaal Østerbø.

Han viste med sin gjennomføring i dag at medaljen er innenfor rekkevidde.

- Det var nære, kommenterte landslagssjef Kenneth Buch og fortsatte.

- Jeg hadde håpet på en topp 6 plassering, men det er bare et par sekunder opp dit. Vi er også, som sagt, veldig nær medalje.

Landslagssjefen fikk i dag sin mesterskapsdebut på sidelinjen under en anledning hvor det deles ut nettopp medaljer.

For de øvrige norske løperne ble det tungt og krevende i den kuperte sprinten i sentrum av EM-byen Palmela, Gaute Hallan Steiwer (30), Torgeir Nørbech (32) og Eskil Kinneberg (38) hadde alle noen småfeil underveis.

For Nicholas Oskarsson var det den eksterne "teknikken" som feilet, da SI-pinnen ikke fungerte. Dermed var han tvunget til å stemple i kartet for å få godkjent løp. Det kostet sekunder og plasseringer, dermed ble han nummer 49 i sin mesterskapsdebut.

Judith Wyder til topps på EM-sprinten.

Under dagens EM-sprint i sentrum av arrangørbyen Palmela, var det teknisk og krevende orientering med muligheter til å lange ut på noen av veivalgstrekkene.

Dette passet de fotrappe sveitsiske jentene bra, og Judith Wyder gikk helt til topps med tiden 15.29, foran Nadiya Volynska fra Russland (15.31) og lagvenninne Julia Gross (15.46).

For de norske jentene stemte det bra teknisk, men det var noe tungt i den portugisiske varmen.

Heidi Østlid Bagstevold var best med 15. plass (16.40).

- Det var moro, og jeg er fornøyd. Selvfølgelig var det tungt, men jeg gjør jobben teknisk hele veien, sa hun om sin gjennomføring.

Bagstevold var drøye minuttet bak den sveitsiske vinneren.

Lagvenninne Ida Marie Næss Bjørgul kom inn et lite halvminutt bak.

- Det er ikke perfekt, men den beste internasjonale sprinten jeg har gjort noen gang. Jeg er på forskudd teknisk, og da klarer jeg å presse meg skikkelig hele veien, sa hun om løet som ga 24. plass.