Anne Margrethe Hausken Nordberg skulle egentlig ikke ha deltatt i årets EM, men ble overtalt til å løpe sprintstafetten. Da valgte hun å ta med seg langdistansen i tillegg, noe som viste seg å være en lur avgjørelse. Hun løp inn til sølv kun 41 sek bak Tove Alexandersson fra Sverige. Nordberg lå stort sett på 2. plass hele veien i det svætrt kuperte terrenget, hvor det på mange strekk lønte seg å se langt ut fra streken for å finne beste veivalg. Da 3 poster gjenstod hadde Alexandersson en ledelse på neste 3 min, men et dårlig veivalg og en real bom på 3. siste post holdt på å gi Nordberg gullet.

Etter målgang sa Nordberg dette til orienteirng.no:
- Jeg er veldig godt fornøyd med løpet. Hele veien har jeg vært tro mot min o-tekniske taktikk, det er kanskje noen veivalg hvor jeg ikke har valgt det aller beste. Men det er et godt løp, og jeg er godt fornøyd, oppsummerte en smilende Nordberg.

Pallen herrer (Arrangørfoto)

I herreklassen tok Daniel Hubmann, Sveits kommandoen fra start og ledet løpet mer eller mindre fra start til mål. Avstanden til de nærmeste konkurrentene varierte gjennom løpet, men Hubmann var aldri truet. Magne Dæhli var med i teten det meste av løpet, men var litt bak da de siste km gjenstod. Da startet han klatringen på resulatlisten og stoppet til slutt på 2. plass, 1,22 min bak Hubmann. Carl Godager Kaas løp inn til 4.plass, kun 2 små sekunder fra bronsen.

Dæhli sa dette til orientering.no etter målgang:
- Jeg føler på en måte at jeg har hatt medaljenivået inne helst siden 2013, men i mesterskap har det vært litt stang ut. Det har blitt med verdenscupseier og NM-gull.

Til orientering.no sa Kaas dette:
- Selvfølgelig kan en finne de små sekundene mange steder ute i løypa. Men jeg har gjort et godt løp og hadde ikke mer å gi på slutten.