En av gründerne bak Oslos Bratteste, Anders Tiltnes, står også bak dette arrangementet:

- Vi utviklet Oslos Bratteste til Norges største motbakkeløp, og dette løpet har blitt et møtested for løpere fra mange ulike idretter. Men selv er jeg orienteringsløper, og da er det ergerlig at vi ikke har klart å få til noe tilsvarende på vegne av orienteringssporten.

- Hva er ideen bak Skogsløpet?

- Vi mener at o-løp er en trenings- og konkurranseform som mange ville hatt glede av. Men det er likevel en terskel for å melde seg på et vanlig o-løp. Mange vet kanskje ikke helt hvordan de går fram, og det kan tenkes at de er redde for å rote seg bort i skogen. Men i Skogsløpet blir det en stor fellesstart, og du vil hele tiden ha andre løpere i nærheten som skal til samme post. Selv om flere løpere i verdenseliten vil delta, vil vi ha fokus på nybegynnere og mosjonister – og vi vil gjøre flere grep for å sikre at de får opplæring før start og eventuell veiledning underveis. Løpet går dessuten i et terreng med mange merkete turiststier, så det er lite sannsynlig at noen går seg helt vill.

- Blir dette utfordrende nok for de beste?

- Ja, vi mener det. Dette er en god o-løype, og selv om det er lov å henge på andre, så er det mange veivalgsmuligheter. Nybegynnere kan gjøre det enkelt for seg selv ved å løpe rundt på sti eller følge etter noen som har samme tempo som seg selv. De beste vil velge å finorientere i tøff norsk skog. Slike løp var det mange av tidligere, og vi mener at dette kan være løsningen for å gjenskape o-sporten som en bred idrett.

- Hvem skal arrangere Skogsløpet?

- Som arrangør har vi heldigvis fått de ivrige studentene i OSI. De har lang erfaring med å arrangere løp for voksne nybegynnere, og har en flott mosjonsløp-serie som blir arrangert hver eneste onsdag, hele sommeren. Litt som det flotte arrangementet Sognsvann Rundt Medsols, bare utenfor grusveien rundt sognsvann. Dagen før Skogsløpet vil vi arrangere Night Hawk, en o-stafett som skal konkurrere med den kjente o-stafetten Tiomila. Derfor er det mange o-løpere i byen allerede, og med en kombinasjon av elite og mosjonister håper vi at Skogsløpet blir et skikkelig utstillingsvindu for o-sporten.

- Hvem kan delta?

- Alle som har prøvd Råskinnet eller Marka24, eller tenkt hatt lyst til det. I tillegg er Skogsløpet perfekt for familier som driver med turorientering, og selvsagt er bedrifts-o løperne invitert. Et o-løp på 8 kilometer blir unnagjort på 40 minutter for eliten, men ved å gå og småjogge kan de fleste komme seg gjennom løypa på under 2 timer. Vi mener at løypa passer for alle som liker å løpe og som har litt kartkunnskap – og vi kommer til å ha løpere fra 14 til 80 år, av begge kjønn. Målet er å skape et sosialt skogsløp der bedrifter kan delta sammen ute i naturen. De som har prøvd turorientering (se: www.turorientering.no red.anm.) vi få en strålende opplevelse på Skogsløpet. Vi vil demonstrere at et o-løp er en herlig naturopplevelse. Mange o-løpere deltar i Oslos Bratteste - nå håper vi at andre kondisjonsløpere benytter anledningen til å prøve den ekte skogsporten. 

Skogsløpet