Under dagens sprintstafett som avsluttet årets verdenscupsesong i alpelandsbyen Arosa hadde snøfall i morgentimene krydret utfordringene som ellers besto av to tredeler asfalt, og en siste tredel av hver etappe i park-, eller skogsmiljø.

Når en legger til at det var til dels sterk kupering, var dette gode premisser for de norske løperne.

- Gjorde ett dårlig veivalg helt mot slutten av min etappe, som kostet meg 10 sekunder, ellers har jeg løpt selvstendig og offensivt, sier Carl Godager Kaas om sin andreetappe.

Andremann fra fredagens langdistanse var i dag 21. mann ut i løypen i og rundt den lille alpelandsbyen.

- Utgangsposisjonen kan en ikke gjøre noe med. Jeg må uansett gjøre mitt eget løp. Nå var jeg imidlertid så heldig at jeg hadde Jonas Leandersson og Bjørn Ekeberg rundt meg, og dermed fikk jeg bekreftelser på at farten min var bra. Men det handler om å gjøre sitt eget løp, og ta de rette beslutningene.

Med gode beslutninger og minimalt tidstap endte det med 8. plass for den norske førsteoppstillingen, Kamilla Olaussen, Carl Godager Kaas, Øystein Kvaal Østerbø og Silje Ekroll Jahren.

- Uten Anne Margrethe Hausken Nordberg er det omtrent der vi er, konstaterer Kaas.

- Alle lagene på startstreken i dag har nok noen løpere som merker «kjøret» etter en tøff konkurransehelg, vi er heller ikke noe unntak. Og løper på vært nivå i dag.

Hausken Nordberg, som Kaas nevner, sto over dagens sprintstafett for å spare en stiv og øm leggmuskulatur.

Og da ble fasit, eller resultatlisten, at det til slutt var drøye to minutter opp til hjemmenasjonen, Sveits, på toppen av pallen.

Finland og Sverige, på de to neste pallplassene, var 40-tallet sekunder bedre enn det norske laget.

Ellers er det gledelig at andreoppstillingen, med Maren Jansson Haverstad, Bjørn Ekeberg, Magne Dæhli og Linn Hokholt holdt jevne steg med landslagskollegaene på førstelaget.

Først langt ut på sisteetappe ble ankerkvinnen, Linn Hokholt, passert av førstelagets Silje Ekroll Jahren, og andrelaget bel til slutt nummer 10, bare 13 små sekunder bak førstelaget.

En som i aller høyeste grad har vist seg frem under sesongavslutningshelgen i Sveits er Carl Godager Kaas. Bare en arrangørfeil i form av en «bortgjemt» stemplingsenhet under gårsdagens mellomdistanse hindret ham fra to individuelle pallplasser.

- Formen har vært veldig god denne helgen, sier han selv.

- Etter gode forberedelser har jeg fått et løft på slutten av sesongen, og det er moro at jeg omsider klarer å prestere i år.

- Er veldig fornøyd med egne prestasjoner her nede. Arrangørens feil får ikke jeg gjort noe med.

Men nå bærer det hjemover for å ta noen grep som skal sikre mindre tette luftveier og færre sykedager frem mot VM i Sverige om et snaut år.

- Skal hjem og operere bihulene, slik at jeg får god tid til rekonvalesens og opptrening frem mot neste sesong.

Og på veien den ferden er bekreftelser, med prestasjoner i verdenstoppen, gode å ha i bagasjen.

Etter dagens sprintstafett, hvor Danmark løp inn til 6. plass sikret de seg sammenlagtseieren i verdenscupen på sprintstafett for andre år på rad.

Norge ble femte beste nasjon sammenlagt etter årets tre sprintstafetter i verdenscupen.

Kilde: Norsk orientering

Resultater
1 Switzerland 1     1:04:05
2 Finland 1         1:05:20 (+01:15)
3 Sweden 1          1:05:25 (+01:20)
4 Czech Republic 1  1:05:33 (+01:28)
5 Switzerland 2     1:05:45 (+01:40)
6 Denmark 53:50     1:05:56 (+01:51)
7 Sweden 2          1:06:06 (+02:01)
8 Norway 1          1:06:08 (+02:03)
(K.Olaussen,C.G.Kaas,Ø.K.Østerbø, S.Jahren)
9 Finland 2         1:06:17 (+02:12)
10 Norway 2        
1:06:21 (+02:16)(M.J.Haverstad,B.Ekeberg,M.Dæhli,L.Hokholt)