Etter lørdagens sølvmedaljer på sprintstafetten hadde vi visse forhåpninger om fortsatt norsk fremgang i sprint orientering. I dameklassen stilte vi med to løpere: Elise Egseth og Silje Ekroll Jahren, men etter at Egseth gjorde en feil midtveis og Jahren ikke hadde mavår beste marsjfarten inne i starten ble det ikke noen norske topp plasseringer i dag. Silje Ekroll Jahren ble best av våre på 8. plass, 1,10 min bak dagens suverene vinner, men det var kun 18 sek opp til bronsemedaljen. Elise Egseth endte på 20. plass.

Maja Alm fra Danmark fulgte opp gårsdagens stafettgull med nok en VM tittel. Hun var i ledelsen fra start av og økte hele veien forspranget til konkurrentene og løp til slutt inn til seier med en margin på hele 40 sek til Nadiya Volynska, Ukraina. Galina Vinogradova, Russland tok bronsen ytterligere 12 sek bak Maja Alm.

I herreklassen hadde vi tre løpere til start: Øystein Kvaal Østerbø, Gaute Hallan Steiwer og  Hakon Jarvis Westergard. Westergaard startet på startnr 1 og leverte tilsynelatende et ok løp, men det holdt til slutt til en 26. plass, 59 sek bak vinneren. Gaute Hallan Steiwer åpnet bra og ledet løpet lenge, men det viste seg at han hadde fått det ganske tungt mot slutten og endte til slutt på 17. plass 36 sek bak vinneren. Vår siste startende Øystein Kvaal Østerbø vr aldri med i medaljestriden og mye tyder på at han har gjort noen feil i starten av løpet. Han avsluttet brukbart og ble best av våre på 16. plass, 32 sek bak vinneren.

Jonas Leandersson, Sverige ble verdensmester på sprintdistansen for herrer etter å ha åpnet litt bak i feltet, men løp meget seterkt siste del av løpet. Sølvet gikk til Martin Hubmann, Sveits 2 ek bak, mens bronsen også gikk til Sverige ved Jerker Lysell, som var 4,5 sek fra gullet. Dagens uheldigste var belgieren Yannick Michiels, somvar med å kjempe om gullet rett før passering, men gikk da reglerett på tryne da han skulle hoppe over et gjerde. Dette kostet han verdifulle sekunder og han endte til slutt på 5. plass 7,9 sek fra gullet.