- Vi må være fornøyd. Alle gjør gode etapper, og da er det ikke så mye mer å gjøre, sa Håkon Jarvis Westergård – som tok seg av 3. etappe for det norske laget under dagens sprintstafett under VM i Riga.

- I dag er faktisk en av de få gangene jeg er fornøyd med 4. plass, supplerte Øystein Kvaal Østerbø – med henvisning til at nettopp det ofte kalles «den sure 4. plassen».

- Vi løper bra alle fire i dag, og da ender det med 4. plass.

- For at vi skal kunne ta medalje, er vi avhengig av at de andre gjør feil og de var få – om noen – lag som gjorde feil i dag. Dermed er vi altså 4. best til slutt, fortsatte Østerbø.


Det var Silje Ekroll Jahren, Øystein Kvaal Østerbø, Håkon Jarvis Westergård og Andrine Benjaminsen som utgjorde den norske kvartetten som til slutt hadde halvminuttet opp til Danmark på siste medaljeplass. 
Sverige vant stafetten foran Sveits. Dermed forsvarte kvartetten Tove Alexandersson, Emil Svensk, Jonas Leandersson og Karolin Ohlsson gullet til Sverige fra i fjor. For Norge er det ennå medaljeløst etter at sprintøvelsene av årets VM er unnagjort, uten at Øystein Kvaal Østerbø tror det varer.

«Spesialsprinteren» - som i dag hadde sin eneste oppgave under mesterskapet – har imidlertid tro på at Norge skal starte sin medaljefangst når det kommer til skogsdistansene over helgen.

- Norge har noen veldig gode løpere på skogdistansene, og jeg er overbevist om at det blir norske medaljer utover i uken.

Skogsdistansene innledes med mellomdistanse i nærheten av Sigulda på tirsdag.

Kilde og bilde: Norsk orientering