Midnight Sun Marathon arrangerer en tre dagers løpsfest 23.-25.august med fjellultraløp over 50 km den midterste dagen. Denne trippelen var ny i fjor, og Tromsø Mountain Utra er det første og foreløpig eneste ultraløpet nord for polarsirkelen.

Bildet: Eirik Dagssønn Haugsnes fra IL Pioner vant fjorårets utgave av Trømsø Mountain Ultra (i tilegg til fredags- og søndagsløpet).

Tre uker før løpet var det 43 påmeldte til ultraløpet over 50 kilometer, det betyr at fjorårets 34 startende kommer til å bli slått med god margin. Det tar gjerne litt tid å etablere et nytt løp, men det er ingen tvil om at dette løpet i flott nord-norsk natur har muligheter til å vokse seg stort.

I tillegg til ultraløpet over 50 km er det en klasse på halv distanse (25 km) der det foreløpig er 13 påmeldte.

Dette er ikke minst en fin anledning for landsdelens langdistanseløpere til å prøve seg på et ultraløp (løp 50 km eller lengre)..."turistene" vil uansett oppdage dette løpet etter hvert. Av de foreløpig påmeldte er det løpere fra 11 nasjoner.

Løpet er også sertifisert som kvalifiseringsløp (1 poeng) til UTBM.

INGEN PÅMELDING ETTER 14.AUGUST!!
Påmeldingsfristen for ultra løpene går ut onsdag 14. august.  Det vil heller ikke være mulig å melde seg på til MSM Ekstremløp og Tromsdalstinden opp på løpsdagen.  Det vil si at kun forhåndspåmeldte vil kunne start. Tips alle dine venner som har tenkt å delt om påmeldingsfristene så de ikke blir skuffet om de venter for lenge med å melde seg på.

Litt om løypa:
Starten er i Snarbyeidet 130 moh og går over et flott fjellområde med slak stigning opp til ca 660meter over havet før det går ned mot Tromsdalselva ved foten av Tromsdalstinden 300moh for så å stige opp til ca 760moh på toppen av Bønntuva. Herfra går det ned over Fløyafjellet ned til Fjellstua 420moh. Herfra går løypa inn Tromsdalen under Svarthammaren, så ned stien til mål ved TUIL huset ca10moh.

Løpets hjemmeside
Påmelding
Startliste

En som løp i fjor og også er påmeldt i år er Thomas K Føre. Her han dere lese om hans debut på ultradistansen.
Med tillatelse fra Thomas K. Føre kan dere her lese en ultraløpers debutroman

Se omtale fra fjorårets løp

LØYPEKART