Løpet markedsfører seg selv som et lavterskelløp og folkefest med senkede skuldre og har "Opp-av-sofaen"-klasse og nytt av året; en Barnevognklasse. 
 

nl11_d1.jpg

Like fullt er det et høyt nivå på mange av løperne i Aktiv-klassen.

I dameklassen er løpets klare favoritt en OL-deltager fra Rio de Janeiro i fjor; 3000 m hinder-løperen Ingeborg Løvnes, Vidar.  Ingeborg har slitt med mye skader i 2017-sesongen, men vil bruke Nydalsløpet som gjennomkjøring og det vil sannsynligvis rekke til seier. Fjorårsvinneren og klubbvenninnen Tonje Gresslien stiller ikke opp til start pga flytting samme dag.
 

ngeborg-Loevnes.jpg

Det er foreløpig mer åpent i herreklassen.  Fjorårsvinneren, den britiske VM-løperen i orientering Alan Cherry fra arrangørsklubben Nydalens Skiklub, er i år plassert i rollen som løypesjef og stiller da ikke opp. Blant de påmeldte ser det foreløpig veldig åpent ut.
  

nl16.jpg

Løpsleder Håvard Haga fra arrangørklubbens Nydalens Skiklub tror på fler enn fjorårets 600 deltagere til start. Løpet har klasser for Aktive, Mosjonister og Opp-av-sofaen-løpere. Løypa er ca. 5 km og slingrer seg på gangveier av grus og asfalt langs Akerselvas begge bredder både nordover og sørover fra Nydalens hjerte – Gullhaugs Torg. 

Det er mulighet for påmelding helt fram til kl 23.59 dagen før løpet.
 

Mer informasjon
Webadresse: www.nydalslopet.no
Facebook: https://www.facebook.com/nydalslopet/?fref=ts
Instagram: https://www.instagram.com/nydalslopet/
Twitter: https://twitter.com/Nydalslopet

Kondis reportasje 2016