For sjette gang er det klart for Expedition Amundsen. Nå stiller også Olaf Tufte til start  i det som arrangøren kaller "Verdens hardeste skirenn". Nednefor finner du pressemelding fra arrangøren, video, peker til kondis sine reportasjer og alle tidligere resultater.

There_are_3_checkpoints_all_athletes_have_to_check_in_to_Litlos_is_one_of_them_Foto_Agurtxane_Concellon.jpg


Pressemelding:
100km med ski og pulk over Hardangervidda.
Roeren Olaf Tufte har i mange år hatt som mål å gå det som ofte kalles «Verdens hardeste skirenn» - Expedition Amundsen, men det har aldri passet inn i planene. I 2017 passer det derimot perfekt og derfor stiller han på startstreken på Haukeliseter 2. mars 2017.
«Expedition Amundsen er den ultimate utfordringen! Jeg har forsøkt å få det til flere ganger og gleder meg til å endelig kunne stille til start», sier Olaf Tufte.
Tufte går sammen med de erfarne deltakerne Øyvind Lillehagen og Halvor L. Wang på Team Rab/Åsnes.

«Verdens hardeste skirenn»
Expedition Amundsen kalles ofte «verdens hardeste skirenn». Den dag i dag benyttes den aktuelle ruta til forberedelser for ekstreme polarekspedisjoner. Deltagerne krysser Hardangervidda med pulk, enten alene eller som lag med 2 eller 3 deltagere. Ruta er verken merket eller oppkjørt, men deltagerne må innom sjekkpunkter underveis.
Man kan forvente svært skiftende vær. Fra strålende solskinn og påskeføre til regn, snø og sterk vind i løpet av få timer. Temperaturen er forventet å ligge et sted mellom -5°C og -25°C. I tidligere utgaver av løpet har deltagere blitt ligget værfaste i opptil 36 timer på grunn av dårlig vær. Det gjelder å være forberedt på alt!
Alt av nødvendig utstyr – mat, klær, kart og kompass må deltagerne selv frakte med seg i pulken som fort kan veie over 40kg. Ønsker man hvile sover man i telt. Ingen assistanse blir gitt underveis i løpet, bortsett fra i nødstilfelle.

Kunnskap og kjennskap til fjellet
For å kunne delta på Expedition Amundsen kreves det at man har kunnskap om og kjennskap til fjellet på vinterstid. Derfor må man kunne dokumentere at man har erfaring fra tilsvarende vinterekspedisjoner, deltatt på Expedition Amundsen tidligere eller delta på «Amundsen Treningssamling» i forkant av løpet.
Mer informasjon om regler for deltagelse og hvilke kvalifikasjoner som kreves er å finne på våre nettsider – Xtremeidfjord.

Aktuelle Pekere

Nettside

Facebook

Twitter

Youtube

Kondis reportasjer og resultater

2016:  
Expedition Amundsen – mer spennende en noen gang

2015:  «Verdens hardeste skirenn» - Expedition Amundsen endte mer spennende enn noen gang

2016: Resultater
2015: Resultater
2014: Resultater
2013: Resultater
2012: Resultater