- Jeg slet med flyten i orienteringen, men unngikk å bomme, sa Olav Lundanes etter å ha løpt i mål til klar seier fra siste startnummer under dagens mellomdistanse i Sport8Norgescupen i Kodal noen mil utenfor Sandefjord.

Lundanes – som var best under sprinten i Bugårdsparken i Sandefjord i går kveld – var best også når det handlet om mellomdistanse i skogen i dag:

- Jeg er fornøyd med å få med meg de to konkurransene her i en uke med mye og bra trening. Jeg skal holde «trøkket» på treningen ut uken, før jeg slipper opp inn mot verdenscupfinalen.

I dag var det i hvert fall ingen som kunne holde samme «trøkk» som Lundanes, nærmest var landslagskollega Magne Dæhli – med minuttet opp til vinneren. Jon Aukrust Osmoen på 3. plass var over 3 minutter bak. Men Lundanes blir ikke å se i morgendagens jaktstart – som tar utgangspunkt i resultatene fra i dag. Og dermed blir det en noe mer åpen historie.

 

Kamilla Olaussen derimot tar mål av seg til å forvalte dagens seier – og gode utgangspunkt inn mot morgendagens jaktstart til en ny seier i morgen:

- Jeg bør klare å holde unna, kommenterte hun etter å ha løpt inn til seier nesten halvannet minutt forn Ingeborg Eide.

- Men jeg sliter også i dag med å få flyt i orienteringen på mellomdistanse

Det var – som nevnt – uansett mer enn godt nok til seier, foran Ingeborg Eide. Siri Ulvestad ble nummer 3, og er dermed 3. kvinne ut på morgendagens jaktstart i samme terrenget.

Juniorklassene i dag ble vunnet av Kasper Fosser, Victoria Hæstad Bjørnstad, Ingrid G. Kvålsgard og Niels Christian Hellerud.  For juniorene handler det i morgen om junior-NM stafett.

Kilde: Norsk orientering

Resultater

D 21-E, 5 150 m:
1) Kamilla Olaussen, Fredrikstad SK, 38.45,
2) Ingeborg Eide, Byåsen IL, 40.09,
3) Siri Ulvestad, Nydalens SK, 41.33,
4) Kine Hallan Steiwer, Halden SK, 41.37,
5) Runa Fremstad, Larvik OK, 42.15,
6) Ingjerd Myhre, Kongsberg OL, 43.25.

H 21-E, 5 910 m:
1) Olav Lundanes, Paimion Rasti, 35.21,
2) Magne Dæhli, Halden SK, 36.21,
3) Jon Aukrust Osmoen, Nydalens SK, 38.34,
4) Anders Nordberg, Nydalens SK, 39.09,
5) Bojan Blumenstein, Nydalens SK, 39.15,
6) Bjørn Ekeberg, IL Tyrving, 39.19.