Under dagens mellomdistanse i verdenscupen i sveitsiske Arosa med 6,4 kilometer for herrene og 5,5 kilometer for damene på 2 000 meters høyde, med bratte skrålier og til dels åpent terreng, måtte en et stykke ned på listen for å finne de norske løperne.

- Tar med meg 3. plassen sammenlagt i verdenscupen. Det er positivt, men i dagens løp går det forferdelig smått, oppsummerer Olav Lundanes.

Gårsdagens 3. mann på langdistansen åpnet bra også i dag, men endte til slutt på en noe beskjeden 14. plass.

- Har gjort noen feil, og har vel tapt til sammen omtrent et halvminutt. Men det går ikke fort nok i dag.

Selv med en avslutning under pari, i konkurransen som ble vunnet av Daniel Hubmann, endte Lundanes på 3. plass sammenlagt i verdenscupen.

En som hadde noe virkelig stort på gang i dag var gårsdagens andremann, Carl Godager Kaas. Han var lenge med i tetkampen, men han kom til 22. post manglet kode på posten, i tillegg til at SI-enheten lå på bakken.

Dermed tok den formsterke nordmannen en rekognoseringsrunde i området, som kostet flere minutter, og mulighetene til en ny topplassering.

Norge leverte protest på dette, uten at den ble tatt til følge.

Da ble duoen Bjørn Ekeberg og Magne Dæhli best av de norske i dag, med delt 10. plass.

I dameklassen hadde de norske problemer med å få til distinkt orientering i de krevende skråliene, og det var ingen norske damer blant de 10 beste i konkurransen hvor løpsterke Catherine Taylor tok sin første verdenscupseier. Hun vant nesten to minutter foran Nadiya Volynska og Sara Lüscher.

Ungjenta Kamilla Olaussen leverte imidlertid til en godkjent 13. plass.

- Fikk et par bom, som er litt ergerlig. Men et greit løp, sa jenta som kunne glede seg over å være på skuddhold av de beste i verden..

- Min beste plassering i verdenscupen. Og litt revansje etter i går.

Gårsdagens vinner, Anne Margrethe Hausken Nordberg, fikk det ikke til å stemme i dag og endte på 20. plass.

Med 11. plass i dagens konkurranse sikret Tove Alexandersson seg sammenlagtseieren i årets verdenscup. Den svenske jenta vant også verdenscupen sammenlagt i fjor.

På herresiden tok Daniel Hubmann sin 6. sammenlagtseier i verdenscupen etter to seire på rad i avslutningen. Landsmannen Mattias Kyburz ble andremann og Olav Lundanes tok altså 3. plassen.

Hans beste sammenlagtplassering i verdenscupen siden 2. plassen tilbake i 2012.

Kilde: Norsk orientering