Toppbildet: Ole Kristian Silseth (med ryggen til), debutanten Ole Petter Antonsen og programleder Dag Erik Pedernsen (Foto: Finn Olsen),

Alle bilder der fotograf ikke er oppgitt er tatt av Finn Olsen.

 

Birken-235_Ole_Edvard_Anton.jpgOle Edvard Antonsen avviser at han har trent spesielt foran rittet på lørdag. "Jeg liker å holde meg i form og trives med å trene. Det gjør hverdagen lettere." Ole Edvard var godt fornøyd med gjennomføringen og var nesten uberørt i målområdet. Etter målgang var det tid for en trompetsolo fra scena ved speakerteltet.

Birken-100_Hagen&Aamodt.jpgKjetil Andre Aamodt og Aage Hagen har duellert de fire siste årene. Til tross for ny pers måtte Kjetil Andre bite i det sure eplet og innrømme at han var slått av Hagen. Nå er stillingen 3 - 1 til Hagen, men Kjetil vil nok ikke gi seg. Dette er en fin måte å holde seg i form på. "Jeg er glad i mat og er avhening av mosjon for ikke å ese ut", fastslår han.

Birken-144_Jon_Almaas.jpgJon Almaas liker oppstyret når han kommer i mål på Birken. "Da kjenner jeg meg som en toppidrettsutøver", forteller han og kan utbrodere hvordan han satte ny pers. Den nye persen lyder på 3:19:08. "Jeg er ikke så rask og liker meg når det går i jevn fart. I år hengte jeg på noen som jeg syntes hadde god fart." Han var rimelig fornøyd med tiden. Fredag hadde han bursdag og fylte 47, og lovte at han ville bli aller best det året han fyller 50 år.

Birken-209_Synnove_Solemdal.jpg
Synnøve Solemdal syntes turen var tung. "Rittet er litt lenger enn jeg er vant til, men det løsnet litt etter hvert" Hun var litt redd for arrangørens reakson for i vanvare å ha slengt av gårde en drikkeflaske. Brikebeinerrennet har, som alle vet, en grønn profil.

Birken-071_Tarjei_Boe.jpgTarjei Bøe var tydelig fornøyd med sykkelen hadde fått utlevert og var godt fornøyd med turen over fjellet. Han ble utfordret på hvorfor han var blitt gruset av Lars Berger. Den blide skiskytteren hadde svar på tiltale: "Har du sett på lårene til Lars sammenlignet med mine - han er sterk som en elg og det er derfor han kalles elgen"

Birken-104_Stian_Eckhoff.jpg
Skiskytterne har vært på treningssamling på Natrudstilen og den ble avsluttet med deltakelse i Birken. Også trenerne stilte opp, her representert ved Stian Eckhoff.

Birken-219_Hilde_Fenne.jpgHilde Fenne syntes det hadde vært en lang tur og hun måtte se seg slått av Tiril Eckhoff, som ble best av de kvinnelige skiskytterne.

Synnoeve_Solemdal_Tiril_Eckhoff_Hilde_Fenne.jpg
92 km tidligere: Her er våre tre beste skiskytterjenter klar for start på Rena. (Foto: Birken/Geir Olsen)