Salget av elsykler har tatt av. I fjor ble det solgt 4000 elsykler, og sportsbransjen tror salget er doblet i år. Dette har arrangøren av Grenserittet tatt konsekvensen av. 

I følge terrengsykkel.no vil Grenserittet neste år satse på eget ritt for de med elsykkel. Dato er ikke fastsatt ennå, men rittet vil sannsynligvis være ca. 36 km langt, starte på Prestebakke utenfor Halden og sykle siste halvdel av den åtte mil lange Grenseritt-løypa. Rittet får navnet SykkEL

– Jeg har hele tiden ment at elsykkel kommer til å bli et tilskudd, og ikke som mange ser det, en måte å "degradere" sykkelsporten på. Min spådom er at det kommer til å bli eksplosjon for elsykler i årene som kommer, og Grenserittet har alltid ønsket å ligge i front for nytenkning, uttaler daglig leder i Grenserittet, Thor Fagereng til terrengsykkel.no

På denne måten mener Fagereng at Grenserittet blir åpnet for en ny målgruppe, som blant annet funksjonshemmede og andre med nedsatt fysisk kapasitet. 

Grenserittet arrangeres for øvrig 1. august neste år. 

Se Kondis-reportasjer fra tidligere års utgaver av Grenserittet

thor-fagereng_D4N6307.jpg
Daglig leder i Grenserittet, Thor Fagereng, ønsker å være i forkant av utviklingen og arrangerer derfor neste år eget ritt for de med elsykkel. På bildet tar for øvrig Fagereng seg greit fram uten hjelp av elektrisk motor. (Begge foto: Bjørn Johannessen)