Det er ikke lett for vanlige mosjonister å legge all energi ned i treningen frem mot et løp. Andre forpliktelser i livet, som jobb/studier, familie og venner tar mye tid, og det kan dukke opp uforutsette ting som sykdom og plutselige hendelser som kan skyve på hele timeplanen. Dette har også Karoline fått merke i oppkjøringen til Ecotrail. 

«Det har vært en rimelig tøff og hard opptrening til Ecotrail . Jeg har vært syk 3 ganger i løpet av oppkjøringen, og det har gjort at jeg har mistet mye trening. I tillegg har jeg hatt mange harde og seige økter, men jeg har klart å komme meg gjennom», forteller Karoline.

Det er krevende å trene seg opp til et ultraløp, og mange gir opp underveis. Ofte hjelper det å følge et ferdig løpeprogram,  som man kan finne mange av på nett. Karoline er så heldig at hun har en samboer som er en erfaren ultraløper, og hun har fått treningsprogram og coaching på hjemmebane. Fokuset de siste ukene har vært mengdetrening, og  å få kilometer i beina.

Det å kaste seg på en stor utfordring kan ha både positive og negative sider. Det som har vært mest positivt for Karoline er alle som gir henne positive tilbakemeldinger på sosiale medier som Instagram og facebook. Det er heller ingen tvil om at ultraløpstrening bedrer formen, og gjør noe med deg som person. Ultraløp kan være en heftig opplevelse, både for kropp og hode, og mange får et helt nytt syn på mestring .

«Under en økt på 30 km fikk jeg et helt nytt syn på mestring, og hva langdistanse gjør med deg som person.  Jeg skulle løp en runde på 5 km og den skulle løpes 6 ganger.  På den 5 runden fikk jeg en knekk mentalt, da hadde jeg kun 5 km igjen. Tanken på å løpe den siste runden var helt forferdelig! Jeg løp halvveis i løypa også snudde jeg for å få variasjon de siste få km igjen. Jeg fullførte tilslutt, og etter den økten fikk jeg troa på at jeg kan klare å fullføre 45 km. Dette var et stort øyeblikk», sier Karoline fornøyd.

 

DSC03594_Karoline2.jpg

Ultraløp er langt, så nedturene, og de tunge periodene, er sjeldent langt unna. Det har Karoline også fått erfare:

«Jeg har hatt alt for mange tunge perioder i denne oppkjøringen. Jeg har vært mye syk, og av den grunn ikke fått trent. I perioder har jeg vært i tvil om jeg skulle fortsette, fordi jeg var redd jeg ikke ble klar med 3 sykdommer i løpet av oppkjøringen. Men jeg har greid å komme meg gjennom det, og jeg blir klar», sier Karoline og fortsetter:

«Jeg har også hatt tunge langturer hvor alt har gått treigt og veldig seigt. Tanken på å måtte løpe 45 km med seig kropp, og veldig tunge bein har ikke akkurat gjort meg motivert. Jeg er et stabeist så jeg gir meg ikke kun av litt motgang på veien. Det er nok det som har gjort at jeg har fortsatt veien videre.»

Fokuset de siste dagene før løpet blir å visualisere målgang og mestring etter endt løp. Karoline har bestemt seg for at hun skal ha det gøy underveis, uansett hvor lang tid hun kommer til å bruke.

Jeg ser frem til å bli ferdig med dette målet. Det har vært blod, slit og tårer som jeg tar med meg videre som erfaring til en annen gang. Det blir mitt første og kanskje siste lange løp. Vi får se om jeg blir bitt av ultrabasillen når jeg er ferdig, avslutter Karoline.

Kondis ønsker henne lykke til med løpet.
 

DSC03100_Karoline1.jpg
Karoline føler seg klar for Ecotrail 45 km.

 

Første artikkel om Karoline:
Veien til EcoTrail- sett deg mål og utfordre deg selv.