Operaen_foto_Hans_A_Rosbach_Wikipedia_640.jpg
Operahuset i Oslo hvor det blir stappfullt med løpere neste år.             Foto: Hans A. Rosbach , Wikipedia

OPPDATERT 2. april
Mange trodde dette var aprilspøken på kondis.no i går. Flere unnlot å  kontakte arrangøren og både på twitter og facebook var det flere som ikke tok dette for god fisk. Det var imidlertid ingen aprilspøk, og vi kan glede oss til nok et nytt løpskonsept i Norge neste år. 

Derimot spørs det om vi får oppleve på Operataket Britney Spears om Geir Frykholm aldri så mye skulle ha satt pris på det.  Påmelding er det heller ingen grunn til å bekymre seg for. Det stemmer at arrangørene satser på 2000 deltakere, men påmeldingen har ikke startet ennå.

Forøvrig er det som står i artikkelen korrekt (vi har gjennomstrøket der vi la på litt ekstra)


Ultraløperne og arrangørene Tomas Pinås og Geir Frykholm er klare med nok et arangement neste år. 
-  Dette blir store greier , sier Tomas Pinås som nettopp har kommet tilbake fra Ecotrail i Paris hvor også Geir Frykholm deltok.
Og det er nettopp et  EcoTrail løp de skal arrangere.

Hva er EcoTrail? 
EcoTrail i Paris ble arrangert for første gang i 2008. Det skulle være et terrengløp hvor en kunne løpe (hovedsaklig) i terreng rett utenfor storbyen. I Paris løpes det løyper på 80, 50 og 30 km i tillegg til turmarsj.

Europeisk Ecotrailtour
Nylig kom også Brussel med et tilsvarende løp, og nå planlegges det en hel karusell, en europeisk ecotrailtour. Her er det Frykholm og Pinås har skaffet seg enerett til et Ecotrail-løp i Norden. Foruten Brussel og Paris blir det løp i Barcelona, Tyskland og Italia,

Løpsfest på Operataket
Det er ennå tidlig og mye er ennå ikke avklart når det gjelder for eksempel hvor løypa skal gå. Men starten skal gå fra Operaen. Geir Frykholm har fått sin venn Britney Spears til å stille opp på undeholdningen. Så her kommer det til å bli så  fullt på operataket som det ikke har vært siden Justin Bieber spilte der i 2012.

Løyper og distanser
Løypene vil for det meste gå i grønne trasèer, og som i Paris vil det være tre distanser: 80, 50 og 30 km.

Målgang 
Med start på Operataket, målgang på Rådhusplassen og løp gjennom grønne lunger i Oslo vil de fleste beboere og turister oppleve at løperne står i sentrum denne sommerdagen i Oslo.

Hektisk år for arrangørene
Både Pinås og Frykholm er ultraløpere som har deltatt i en rekke ultraløp både i Norge og utlandet. Frykholm er veteranen, mens Pinås er ganske fersk som  løper av  de virkelige lange løpene.  Men Pinås har allerede i år deltatt på Transgrancanaria og Ecotrail i Paris.

Begge er også arrangører av maraton- og ultraløp.  Det ble ganske nylig kjent at Geir Frykholm sammen med sin arrangørkollega Sharon Broadwell trår til med 6-dagers løp i Norge neste år.

Det blir et meget hektisk arrangørår for både Frykholm og Pinås i 2015.

Slik ser listen ut for Frykholm ut i 2015:
Påskeharemaraton6-dagers med 24-timers på Bislett, EcoTrail , Ribbemaraton,

Pinås har disse arrangementene:
Holmestrand Maraton, EcoTrail, Vestfold Ultra Challenge

Påmelding - kontakt arrangøren nå!
Arrangørene satser på 2000  deltakere hvorav svært mange vil være utlendinger.Antall norske plasser blir dermed ganske begrenset, og ryktene går om at det allerede nå kan være lurt å kontakte arrangørene for å få plass. Kontakt dem på Facebook på disse adressene: Geir Frykholm      Tomas Pinås