Oslo har Musikkens dag og  Elvelangs ved Akerselva, Lysvandring langs Alna og mange, mange flere kulturdager. Lørdag er det Oslo Maraton som byr på masse musikk og dans og underholdning langs løypa.
 
For noen av de raskeste  løpere vil nok dette summe mer i bakgrunnen, mens de sjøl er dypt konsentrert om å løpe forteste mulig. Men også for disse vil nok et ytre stimuli fungere positivt når kreftene begynner å ta slutte og når de på maraton for eksempel møter den berømte "veggen" etter rundt 30 km og kroppen begynner å skrike. Da kan det være godt å innimellom få fokuset på noe utenfor en sjøl.

For de som løper noe langsommere vil nok musikken, dansen og alle folka langs løypa være en stor brusende opplevelse som gjør lørdagen til noe helt spesiellt.

Under følger lista vi har fått fra Oslo Maraton med alt som skal skje rundt i Oslo gater. Hvis du ikke skal løpe, bør du absolutt komme deg ut i Oslos gater og få med deg løpsfesten.
 
Ta gjerne en kombinasjon med en spasertur på Bygdøy og se ut over fjorden før du går til Frognerkilen og møter på løperne som du heier på. Følg løypa og få med deg all musikken og dansen.

Eller hva med en morgentur til Botanisk Hage på tøyen. Etter besøket kan du treffe på ikke mindre enn fire kulturelle innslag bare rundt Botanisk hage samtidig som du heier på løperne. 

 

Dansk_og_musikk_Oslo_maraton_640.jpg

Det blir totalt 32 ulike kulturinnslag og 7 musikk-stasjoner. 

 

ULIKE DJs:

DJ Ghar  
Aka Niket har vært musikkelsker fra ung alder og aktiv på musikkscenen fra da han var ungdom. Han har spilt trommer i 12 år og er en aktiv samler av tradisjonelle vinylplater. Han startet som DJ i 2011, mange har sett ham spille under Hip Hop battles for Soul Sessions i Oslo.  

Creo
Produsent og Dj innenfor House, Future  House, Nu-disco, Tech og Deep House.

DJ Daniel
Daniel Höfnin er en veldig spennende DJ som spiller rundt om i hele Norge. Musikken han serverer er i sjangeren EDM - House Music - Deep House – Progressive.

Uno Mas
Uno Mas består av de to herremenn David Sense og A:G.  Begge har jobbet med elektronisk musikk i en årrekke, før de møttes og teamet opp som duoen Uno Mas. 
De produserer og spiller house og techno med en organisk twist, herunder alt fra repetitive perkusjonsriff til synthmelodier som setter seg fast i hjernebarken. Deres egenkomponerte låter har vært populære fra NRK P3's DJ Friendly til Berlins hypeklubber hvor Uno Mas også har gjestet, såvel som på The Villa og Jaeger både som DJs og liveartister.

DJ FARHAD
DJ FARHAD kommer fra en sterk musikalsk bakgrunn der særlig varmen fra 70-tallet, elektronisk og klubbmusikk har vært viktig. Etter å ha reist verden rundt med musikk, kommer han innom Oslo Maraton 2015 for å levere et sett med rykende fersk musikk.

DJ Peto
DJ Peto, en nykommer fra Canada til Oslo, snurrer plater med en lett og dansbar miks av progressive house, og dette har han gjort med suksess i over 13 år.

Linus Nilsson
Linus Nilsson er kun 15 år gammel med stor lidenskap for musikk og film som han jobber med på fritiden. Han produserer musikk selv, men remixer låter for en ny vri. Han har i det siste produsert mye eksperimentell elektronisk musikk og føler det er viktig å prøve og skape noe nytt for å holde interessen til folk oppe. 

Dj Booking 
Dj Booking representerer ulike profesjonelle DJs plassert flere steder under løpet. De har stått i løypen før og leverer musikk til mange ulike arrangementer rundt i Norge. 

 

ULIKE DANSEGRUPPER/CHEERLEADERS:

CRE8
CRE8 ble etablert i 2005 som et selvstendig crew etter å ha fungert som showgruppen til Dancing Youth (DaYo) siden 1987. Crewet består av 15 dansere der mangfoldighet, forskjellig etnisk bakgrunn og kunnskap, utgjør et særpreg. De jobber profesjonelt innen flere sjangre i scenekunsten. Deres slagord er ¨Create Your Path¨ og medlemmene blir oppfordret til å finne sin egen vei, og utvikle sin originalitet.

Samba Ladies
Samba Ladies er en profesjonell dansegruppe som driver med ekte karnevals samba fra selveste Rio de Janeiro. De har vært med på Stjernekamp, Skal vi Danse, God Morgen Norge, opptrådt i Den Norske Operaen samt deltatt på selveste karnevalet i Brasil!

Ballerina Productions 
Ballerina Productions er et dansekompani bestående av ti profesjonelle ballettdansere som 
spesialiserer seg på kunstnerisk underholdning innen eventer. De er lokalisert i Oslo, Stockholm og Monaco, og har siden 2010 levert skreddersydde forestillinger til blant andre The Thief Hotel, Jaguar, Astrup Fearnley Museum, Sony Music, H&M og Eklund NY.

Latinroom
Latinroom er Norges største cubanske danseskole. Dyktige og profesjonelle instruktører underviser Salsa, Bachata, Afro, Reggaeton, Jazz osv. i hjertet i Oslo. 

dEEp doWN dopEiZM
dEEp doWN dopEiZM er et Oslo-basert streetdans-crew som ble dannet i 2008 igjennom 
vennskap og en felles interesse for musikk og dans innen hiphopkulturen. Medlemmene dekker de største sjangrene innen street- og klubbdans: hiphop, house, popping, breaking, locking, waacking. Crewet har markert seg både i Norge og internasjonalt med sine kreative show og forestillinger, særegne utrykk, samt i battles.

Capoeira
Capoeira er en brasiliansk kampsport med røtter fra slavetiden i Brasil. Capoeira-gruppen Cordão de Ouro, Contra Mestre Kleyton, holder til på Tøyen i Oslo. De har arrangert treninger i Norge siden august 2009 og har i dag en gruppe som gjør performences treninger og shows både internasjonalt og i Norge.

Intros Allstars
Intros Allstars er en dansegruppe som ble startet i 2002 og har siden det vunnet NM seks ganger, samt tatt både gull, sølv og bronse i store internasjonale konkurranser. I 2013 stilte 
de blant annet i Hip Hop Internationals i Las Vegas. På bakgrunn av denne opptredenen ble 
de headhuntet til å stille i Britains Got Talent tidligere i 2014. I januar 2015 ble de også flydd 
til Mumbai i India for å danse i en av landets største dansefilmer - Any Body Can Dance 2 
(ABCD2). Ved siden av dette har de bidratt i utallige norske TV-produksjoner opp gjennom 
årene, dette inkluderer Spellemannprisen, Norske Talenter, Stjernekamp, Idrettsgallaen mm.


Oslo Cheer Team Galaxy
Oslo Cheer Team ble stiftet i 2008. De er i dag i underkant av 200 aktive utøvere fra 6 år og oppover. Klubben holder til i Oslo og har utøvere fra Oslo og omegn.

 

Ulike band:  

Bjørvika Business Band
Bjørvika Business Band er blant landets ledende storband. De regnes som trendsetter innen sitt format, med et feststemt repertoar som strekker seg mellom jazz, funk, pop og hiphop.

Wallmans
Wallmans Oslo arrangerer ukentlige dinnershow, samt kundetilpassede events og arrangementer med plass til opptil 600 personer. Wallmans er en av hovedstadens mest originale og påkostede showproduksjoner. 

Klang
KLANG er et nytt coverband som legger sin stolthet i å mestre enhver sjanger.

Silkeramp
Silkeramp er et Oslo-band med sterke røtter i rock fra 80 og 90-tallet. Silkeramp leverer høyt temp, høyt volum, fengende riff, doble gitarsoloer og en kompromissløs vokal for å gi publikum den ultimate rockeopplevelsen.

Band on the run
Band on the Run er et band fra Sverige som gjennomfører verdens lengste konsert: 21 km! De byr på musikk langs hele halvmaraton-distansen!

INSTRUMENT INNSLAG, KORPS:

Drum Ladies
Drum Ladies er fra Kongsvinger og ble stiftet 2012. Musikalsk leder er Øivind Roos. Uniformene er inspirert av Kongsvinger Festnings historiske uniformer og har byvåpenets farger. Fanen har motiv fra byens Kvinnemuseum.

Norges Musikkhøgskole
Mange av de beste musikerne kommer fra Norges musikkhøgskole. Du ser dem på scenen langs løypetraseen. Spisser du ørene, vil smerten forsvinne. Når instrumentene blir lagt tilbake i kassene, tar musikerne selv bena fatt.

Hazzo
HAZZO er en hardtarbeidende trommeslager som tilbyr et show uten like, med masse energi og fengende elementer. Han tenker utenfor boksen å gjør ting ingen andre har tenkt på å gjøre.

Bestum Stasmusikk
Bestum Stasmusikk er et uformelt voksenkorps som har gledet nærmiljøet og mange andre i inn- og utland i over 25 år.  De spiller alt, fra marsjer og underholdning til klassisk musikk.


Musikk i løypen vil også spilles fra samarbeidspartnere med bla heiagjenger og musikk. Disse kommer i tillegg til det som er beskrevet over som kulturinnslag, og har også fått gode plasseringer for å være godt synlig for løpere og publikum.

Loeypekart_oslo_maraton.jpg