Oppdatert 30. juli:
Ordfører Erik Hanstad er klar til start i Østlendingenløpet lørdag 10. august sammen med banksjef Leif Norberg.

Se intervjuet med de to på ostlendingen.no her: 
- Vi skal fullføre sammen 
(Foto: Anita Høiby Gotehus, Østlendingen)

Lørdag 10. august er det duket for den største nyheten på løpsfronten på 15 år i Elverum da det aller første Østlendingenløpet vil gå av stabelen under sommerens folkefest, Elverumsdagene, den andre helga i august. 

Fullstendig løpsinfo på ostlendingen.no
Østlendingenløpets side på facebook

Østlendingenløpet på terminlista til kondis.no

Online påmelding
Deltakerliste

Løypa meter for meter:  
ELVELANGS I ELVERUM

- Elverum er "folkehelsebyen", og det skulle bare mangle at vi har et løp i folkhelsens tegn, sier arrangementsansvarlig Ola A. Thorset i Østlendingen. 

Mange husker sikkert Elverumsløpet, et fast innslag under joggebølgen på 80- og 90-tallet. Lokalavisa Østlendingen er som navnet tilsier, initiativtaker til revitaliseringen av løpet under nytt navn. Som i forrige storhetstid er det FIK Orion som er teknisk arrangør. Løpet er et tilbud til alle typer løpere og mosjonister, og målet er å fylle Elverums gater med aktivitet også lørdag ettermiddag i Elverumsdagene.

Arrangementet går som tidligere år mens både De Nordiske Jakt- og Fiskedager og Festspillene foregår i byen. Det er den mest livate helga i året med nattåpne butikker på fredag og til kl 18 på lørdag, masse underholdning, bodsalg i gatene, tivoli ved torvet og "full fest to dager til ende".

Les mer om alt som skjer under Elverumsdagene!

"Folkefemmer'n" som mosjonsløpet på 5 km for alle blir kalt, går i en flat, sentrumsnær og publikumsvennelig løype på begge sider av Glomma.

Selvfølgelig er det et løp også for de yngste. Alle under 12 år kan delta i gratis i barneløpet på 800 m gjennom Storgata bort til Bankhjørnet og Elvarheimgata tilbake til målgang og premiering i parken.

For å tekkes de aktive løperne som jager personlige rekorder, er løypa allerede kontrollmålt av Kondis sin autoriserte løypemåler, Vidar Dvergedal og måler nøyaktig 5 km. Det er konkurranseklasser fra 12 år opp til junior 22 år på den korteste distansen. For seniorer og veteraner er distansen en kontrollmålt 10 km som løpes som to runder i den samme lettløpte løypa.

Starten går i Storgata utenfor rådhuset, og løypa går over Gammelbrua til Vestad, bort til Glomdalsmuseet, under Hamarvegen, over Nybrua, rundt Støa og Restvold og tilbake til Elvarheimparken der det er målgang. Med unntak av undergangen under Hamarvegen og opp på gangbrua over Solørvegen, er løypa helt flat.

Brutto høydeforskjell er 15 m, og målet som er plassert bare 50 m vest for starten ligge, 5 m lavere enn utgangspunktet. Det er akkurat innenfor godkjent nettofall på 1 m pr. km km slik at tidene eventuelt kan godkjennes i årststatiskken.

Det er KONDIS - Norsk Organisasjon for Kondisjonsidrett - som utarbeider alle statistikker utenfor bane og sørger for at løyper er kontrollmålt. Les mer om godkjenning av løyper og kontrollmåling på kondis.no.

I tillegg er du sikkert kjent med organisasjonens nettsted, kondis.no og den alltid oppdaterte lokalsiden for Hedmark som yter gratis service for deltakere og arrangører innen i løp, sykkelritt, turrenn, orientering og multisport med Norges klart mest komplette terminlister, forhåndsomtaler, bildereportasjer og komplette resulatlister.

Hvis du ønsker å ha oversikt over hva som rører seg innen kondisjonsidrett på mosjon- eller elitenivå, nasjonalt eller lokalt, er kondis.no (nett)stedet. Bli Kondis-medlem og få Kondis hjem i postkassa, bladet for deg som har god kondisjon - eller ønsker å få det! Nå får du 6 nummer av Kondis i 2013 for bare kr 219! (Unge under 20 betaler kr 110). Medlemskap tegner raskt og enkelt her: INNMELDINGSSKJEMA

Høydeprofil 5 km - Østlendingenløpet 2013:
Østlendingenløpet_høydeprofil_liten.jpg

Løypekart:
Vis Østlendingenløpet i et større kart 
 

 Østlendingenløpets "prospektkort" som kan oppleves "live" sammen med mange løpeglade i Elverums gater 10.aug: