Introbildet: I front ser vi her vinneren av kvinneklassen, Silje Dypbukt på veg mot Emblemsanden i Emblemsløpet 2013. På Østremssetra Opp vil løperne springe motsatt veg.

Skigruppa i Emblem IL har besluttet å legge ned Emblemsløpet som hadde et vanskelig vegvalg, og som var vanskelig å merke godt nok. Etter hvert har også interessen for motbakkeløp skutt i været, så avgjørelsen om å erstatte Emblemsløpet med Østremssetra Opp var ikke vanskelig å ta.

Webpåmeldingen åpner på ålesundløpene.no fra 1. september på det 5,5 km lange motbakkeløpet med en høydeforskjell på 350 meter. Starten er ved bommen på Emblemsanden. Kl.15.00 går startsignalet.

Etter henvendese fra den lokale komiteen for TV-aksjonen 2014, har arrangøren besluttet å gi alle startpengene til dette gode formålet. Det vil si at ved deltakelse i Østremssetra Opp så er du indirekte med å bygge vannbrønner/rense vann i økonomiske fattige land. Motbakkeløpet blir lokal kick-off for årets TV-aksjon som starter 19. oktober.

Fordi man her støtter en god sak har arrangøren bestemt å sette startkontingenten til 200 kr per løper i motbakkeløpet. Det blir også lagt opp til turmarsj fra Emblem skole til Østremssetra. Registrering skjer på Emblem IL sitt klubbhus like ved skolen fra kl. 13.30. Deltakeravgiften i trimturen blir 100 kr per person, men ikke mer enn 400 kr for en familie. På Klubbhuset blir det kafé, og her blir det premieutdeling kl. 17.00.

Det blir også arrangert barneløp, under navnet Globalløpet, ved Emblem skole kl. 13.00. Her blir det lagt opp til sponsing slik at det blir gratis pizza til den klassen som har fått inn mest sponsorpenger til kontonummer 42025195188 innen 21.09. Man kan også vinne et weekendopphold for en familie på hotell i Loen. Den skoleklasse som har med flest løpere får gratis bowling.

Jan Ketil Vinnes er kontaktpersjon for den lokale aksjonskomiteen, og han har skaffet mange, dyre og fine gavepremier, alt fra kajakk, hotellopphold til gratis bowling.

Foruten gavepremier blir det premier til de 5 beste kvinner og menn. Det vanker også vandrepokal til den sprekeste bedrift.

Bli med på motbakkeløp eller turmarsj lørdag 27. september på Emblem, og ta gjerne med deg heile familien. Foruten å støtte din egen sak (trim), er du også med på å støtte et annet veldig godt formål.

Kondis.no kommer med mer informasjon her og på facebook etter hvert. Kontaktperson er Jan Ketil Vinnes på tlf. 97475562 og e-post: jan.ketil.vinnes@alesund.kommune.no. Han tar i mot gavepremier, sponsoroppdrag og også praktisk hjelp den 27. september.

Påmelding Østremssetra Opp

Nettsida til Østremssetra Opp

Forehand_Kristian_Nedregaard.jpeg
Kristian Nedregård blei den siste vinneren av Emblemsløpet. Her ser vi Kristian på veg opp til
Emblemsfjellet

Forehand_Cato_Slinning.jpeg
Cato Slinning (258) er også på veg opp til Bruna og Grønnvollen på Emblemsfjellet