Gaasbu_klar_for_3_dag.jpgTirsdag morgen er det definitivt slutt på juleferien for over 700 løpere som setter hverandre stevne på Gåsbu. Seniorene med skibytte er først ute med start kl  09.30 for herrene og kl  9.40 kvinnene. Senere går det slag i slag når de øvrige klassene starter med 15 sekunders intervaller fra kl 11.00 helt fram til 14.20. 

Aller størst er konkurransen i guttenes 13- og 14-årsklasse som begge har over 50 forhåndspåmeldte. I herrenes seniorklasse stiller de to duellantene i Ottestadrennet for en drøy uke siden, Petter Soleng Skinstad og Kristian Græsli, til start igjen i de samme løypene, men får denne denne gang langt hardere konkurranse. Av de 40 andre på lista finner vi sterke navn som Johan Hoel, Magne Haga , Mattis Stenshagen, Sindre Bjørnestad Skar og Ola Vigen Hattestad for å nevne noen av de som skal ut i 2 x 5 km klassisk etterfulgt 2 x 5 km fristil.

I kvinnenes 5 km + 5 km med skibytte finner vi også sterke navn blant de 19 påmeldte med tvillingene Tiril og Lotta Udnes Weng, Marte Mæhlum Johansen og Martine Ek Hagen i spissen. Lotta Udnæs Weng skaffet seg billett til Tour de Ski som leder av Skandinavisk Cup etter rennnene på Lillehammer, så hvis hun stiller til start er det nok som en siste gjennomkjørng før lørdagens prolog i Sveits. 

Mer om Gåburennet:
Tour de Hedmarkens nettsider 
Live resultaer

Reportasje fra TdH 1 - HA-sprinten: Tour de Hedmarken er i gang​
Reportasje fra TdH2 - Ottestadrennet: Imponerende fart i Ottestadrennet på Gåsbu

Kondis.no dekker Tour de Hedmarken og kommer med  bildereportasje både fra Gåsbu 3. juledag og Budor 4. juledag. 

Gaasbu_skibytte.jpg
Gåsbu langrennsarena er klargjort for morgendagens pursuit. (Foto: Stein Arne Negård)