Tim Bennett (49) har vært styremedlem i Kondis siden 2003, og organisasjonens president siden 2009. I det sivile er han ansatt som applikasjonsforvalter på IT-avdelingen i TDC AS. Som idrettsutøver er han både allsidig og svært aktiv med deltagelse i sykling, triatlon og løping på alle mulige distanser.


Ingressbildet: Tim på ukjent sti (Foto: Runar Gilberg).

Vignett-kondiskommentaren.jpgNå er sommeren rett rundt hjørnet. Forhåpentligvis betyr det lange, fine dager med god sommeropplevelser. Med ferie i tillegg så ligger alt til rette for å utforske nye steder – med sykkel eller løpesko.

Jeg er egentlig ganske heldig og har Nordmarka med Holmenkollen som utgangspunkt som min bakhage. Da er det utrolig at jeg ikke kjenner til så veldig mange av stiene som finnes der. For jeg holder meg stort sett til skogsveiene, kanskje mest av gammel vane og ikke minst sløvhet! Men i år skal jeg prøve å bli litt mer kjent i min egen bakhage. For det er egentlig bare å snøre skoene å dra av gårde.

Stiløping er også bra for hodet, for du må være bitte litt mer konsentrert når du ferdes i utmark. Jeg må i hvert fall det, for jeg har aldri vært en konge på sti. Men jeg er en konge på å kose meg på sti, og det er minst like viktig. Innimellom hender det også at jeg får til partier med grasiøs løping, og da er det ekstra kos å være på stien. Det går ikke alltid like fort på ukjent sti, men det er faktisk ikke noe krav heller. En får jo mer med seg når det går litt roligere.

Urban utforskning

Nå kan det jo også løpes på mer urbane stier, noe som også kan være fint. Jeg gjør det alltid når jeg er i store byer, for det er en glimrende måte å se byer på. Jeg rett og slett digger det. Det slår meg at det å løpe er noe av det mest vanlige som finnes. For uansett hvor jeg måtte være på denne kloden, så ser jeg løpere.

I fjor sommer løp jeg for eksempel morgenturer i Barcelona, hver dag i en uke. Været er ganske greit – og nokså varmt – der om sommeren, men jeg elsker å løpe i varme. Tydeligvis gjør også veldig mange andre det, for jeg møtte svært mange på mine morgenturer.

Jeg er også ganske sikker på at jeg løp med folk av mange forskjellige nasjonaliteter. Igjen viser det hvor universelt det å løpe er.  Det er fantastisk mye å lære av å se mennesker løpe i en slik setting, for alltid er det noen små detaljer som skiller. Liker du å se på livet der du ferierer, så er løping en genial måte å gjøre det på! Det anbefales faktisk.

Alenetid

Ferien skal liksom være tiden da man skal være sammen med familien. Det er selvsagt egentlig og skal naturligvis etterstrebes, men samtidig har alle vi tobente et behov for å gjøre det som er nødvendig for egoet. Å ha litt egentid hvor en bare kan la tankene flyte litt, er viktigst. Å kombinere det med en løpetur på ukjent sti eller i ukjent by – er bra. Husk at løping også bidrar til sinnets munterhet.

I ferien har en også det overskuddet som skal til for at løpeturer blir en opplevelse uansett.  Bruk den lyse tiden godt og kjenn hvor deilig det er å bare løpe i shorts og trøye.  Og husk at høsten kommer ubønnhørlig. Da kan det være fint å ha gode sommeropplevelser i hodet.

Så kjære leser. Ha en strålende sommer, enten det er på kjente eller ukjente stier! Ikke tenk på alt du skal oppnå til høsten. Husk heller på å nyte den ekstra tiden du har, og husk joggesko i kofferten.