Det var minuttstart for alle klasser unntatt N-åpen som hadde fri starttid. Alle klasser bortsett fra N-åpen hadde parstart og løp to sløyfer med kartbytte på samlingsplass. Løypene var fra 1,5 km med 10 poster til 4,4 km med 26 poster hvor postene lå meget tett. Så her måtte man være sikker på at man stemplet på riktige poster.
 
Onsdagens løp gikk i et lite terreng som var småkupert og relativt lettløpt skogsterreng delt av et større myrparti, som for øyeblikket var ganske vått, men ikke farlig å passere. Noe grovere kupering i vestre del. En lysløype «omringet» en stor del av terrenget. Været var på publikums side, men kanskje litt varmt å løpe. Heldigvis var det noen bløte myrer å avkjøle føttene i ute i løypa og etter målgang fikk løperne saft og et godt beger med frukt.  
 
Nammo-cup er en ungdomscup for ungdom opp til og med 20 år. Denne kvelden er foreldre henvist til sidelinja for å heie og støtte de yngre. I alle klasser unntatt N-Åpen kommer den som leder sammenlagt å løpe i en gul ledertrøye. Det er den løperen i hver klasse med flest poeng sammenlagt som løper med den gule ledertrøyen i hvert enkelt løp. I finalen teller de 3 beste av de 4 løpene. Det er lagt inn spesialstrekk i alle aldersbestemte klasser og C-Åpen. Disse strekkene teller med i kampen om de ulike spesialtrøyene.
 
Neste Nammo-Cup arrangeres som langdistanse med fellesstart på Tangen 24.08. Arrangør er OL Vallset/Stange.
 
Klassevinnere:
C-Åpen: Herman Karterud, Vang OL
D11-12: Emma Dåsnes, Vang OL
D13-14: Martine Skjelsvik, Lillehammer OK
D15-16: Kristine Haanes Strandlie, Gjø-Vard OL
D17-20: Anine Lome, Hamar OK
H11-12: Lars Lien, Gjø-Vard OL
H13-14: Sune Raknes Sogstad, Gjø-Vard OL
H15-16: Even Lindaas, Vang OL
H17-20: Ivar Jevne Arnesen, Hamar OK
N-Åpen: Bare vinnere! 29 løpere
 
(Alle foto: Stein Arne Negård)Vinner_D17-20_Anine_Lome.jpg
Anine Lome, Hamar OK vant D17-20.

Vinner_D15-16_Kristine_Haanes_Strandlie.jpg
Kristine Haanes, Strandlie Gjø-Vard OL vant D15-16.

Vinner_H15-16_Even_Lindaas.jpg
Even Lindaas, Vang OL vant H15-16.