198 løp årets Kratfløp i Lier i flott sensommervær. I tillegg var det 23 påmeldt i Kraftmarsjen og 101 i barneløpet.

Per Kristian Nygård, Vestre Spone slo Øystein Mørk fra arrangørklubben Kraft med 42 sekunder på 10.5 km. Disse var i en klasse for seg. I kvinneklassen vant Mari Kråkemo Finnerud fra Drammen suverent, og hadde bare syv av gutta foran seg.

På 5.5 km vant Lars Lindgren fra Lier Skiløberforening og Malin Lie-Vik fra Lyn Ski, som løper i 12-13 årsklassen.

Daniel Oppen, Sturla var best med 11.38 på 3 km, som var dominert av de yngste løperne. Mens Anniken Sand, Tranby var raskest av jentene. Ungjentene hevdet seg godt mot ungguttene og tok fjerde, femte og syvende plass, med bl.a. Tuva Kylland på femteplass til tross for at hun løp i yngste klasse, 10-11 år.

Se video fra starten av løpet.

Per Kristian Nygård, Vestre Spone med seier i Kraftløpet. Til helgen skulle hans eget løp Koboltgruvene Opp ha blitt arrangert, men det er dessverre avlyst.