Arrangøren velger selv å kalle det en "En dønn useriøs - men hard triathlon konkurranse". Deler av sitatet henger nok igjen fra første gang arrangementet ble gjennomført. 2016-utgaven var alt annet enn useriøst. Dog utfra observasjoner fra målstreken kan nok deler av sitatet om en hard triathlonkonkurranse være riktig.

På Lørdag var det over 200 påmeldte. Et meget sterkt startfelt på herre og kvinne siden. Stemningen før start vitnet om at det var beintøff fokus og strategier som ble gjort. Som ved de fleste triathlonkonkurranser så holdes det en briefing i forkant. Dette for å gjennomgå regler og sikkerhet. Det er viktig i triathlon.

Arrangementet har også en barnetriathlon som er for de minste og består av å løpe langs kyststien der hvor selve svømmetraseen skal forseres av de større triatletene. En fin ramme på et arrangement, som også gjør det til en fin familiedag. Her får også tilskuere valuta for fremmøte. 3 konkurranseformer i et arrangement, må kunne kategoriseres som et kinderegg.

Arrangøren ønsker at triathlonkonkurransen også skal ha et sosialt aspekt. Det ble derfor avholdt et lukket arrangement på Foynhagen i Tønsberg med god mat og drikke. Selv dette klarte ikke arrangøren å få til å bli useriøst. Utøvere fikk kvalitet i alle ledd fra påmelding til vel gjennomført

Premieutdeling Kvinner HIT 2016.jpg

Som i fjor tronet Birgitte Sættem Jomaas øverst på pallen. Hun var sterk på sykkel. Imidlertid ble hun jaktet intenst på av Linn Karlsvik og Trine Vedvik. Sistnevnte var strålende fornøyd med pallplassen. Trine tok store jafs på løpedelen. (beste løpetid av kvinner). Linn var jevn under hele konkurransen og sikret seg en god plass nr 2 på pallen.

Premieutdeling Menn HIT 2016.jpg

​På herresiden ble det Eirik Johannessen som tronet øverst. Med et smil om munnen og etter eget sitat så var pallplassen det største han hadde opplevd hittil i sin karriere. Bjørnar Tho var topp 10 i de ulike øvelsene frem til løpingen. Løpingen var den 2dre sterkeste tiden, og det var her pallplassen ble sikret. Bjørn Skollerud var jevnt blant topp 3 hele veien og sikret en fin 3dje plass.

Fullstendig resultat liste kan du få her fra EQ timing;

http://live.eqtiming.no/20888

Menn:
1. Eirik Johannessen
2. Bjørnar Tho
3. Bjørn Skollerud

Kvinner:
1. Birgitte Sættem Jomaas
2. Linn Karlsvik
3. Trine Vedvik

(I barneklassen var alle vinnere selvfølgelig)