Pernille Karlsen Antonsen, Vidar gjentok seieren fra fjorårets 5 km i Sentrumsløpet. nøyaktig samme tid som i fjor: 18.13. Klubbvenninne Ingvild Julie Schrøder Brennhovd tok andreplass med 20.01 og Tine M. Andersen tok tredjeplass med 20.20.

5km_tet_parkv_foto_stian_23042016.jpgTeten i Parkveien. Helt til venstre Harald Nilsen  Foto: Stian S. Møller

I herreklassen vant Halvard Nilsen, Gular foran  veteran Remi Andersen, Norlandia på 16.46 (som ifjor ble nr.6) og Håvard Berggaard Larsen, HSSK på 17.08. På resultatlsita er imidlertid ikke Halvard Nilsen med.

013_5km_foto_stian_23042016.jpgHer Halvard Nilsen litt nærmere.  Foto: Stian S. Møller

Hallvard_Nilsen_Vinner_5km_IMG_5395.jpgHallvard Nilsen alene i tet ved Solli Plass. Foto: Heming Leira

Ingvild Julie Schrøder Brennhovd tar andreplassen med 20.01  Foto: Stian S. Møller

Victoria Nitteberg, Nesdden IF og Emma Axelsson, Oppegård IL Begge født i 2003 løper inn til henholdsvis 8.plass på 20.45 og 4.plass med 20.24 For Axelsson var det pers med over et halvt minutt, mnes Nitteberg løp på 19.35 i Sentrumsløpet i fjor.  Foto: Stian S. Møller

Pernille Antonsen krysser trikkeskinner og løper fra alle kvinner i årets fem kilometer i Sentrumsløpet. Foto: Heming Leira

Tine M. Andersen nr.3 på 5km i Sentrumsløpet her ved Solli Plass

036_5km_foto_stian_23042016.jpgMed slottet som bakgrunn. FOto: Stian S. Møller

De tre beste på 5km i årets Sentrumsløp. Tine M. Andersen til venstre med 20.20 på tredjeplass sammen med tenåringene Antonsen og Brennhovd   Foto: Kjell Vigestad

Hallvard_Nilsen_foerst_i_maal_5km_ikke_paa_res-liste_A20G0526.jpgHallvard Nilsen, Gular vinner 5km men har ikke kommet med på resultatlista.  Foto: Kjell Vigestad

Håvard Berggaard Larsen, HSSK ble nr. 3 på 17.08 og Remi Andersen, Norlandia tok andreplassen med 16.46.   Foto: Kjell Vigestad

loeypene_kommer_sammen_IMG_5478.jpgI fjor kom 5 km inn i 10 km løypa der Inkognitogaten møter Hnerik Ibsensgate. I år møttes 10 km og 5 km i rundkjøringen ved Solli Plass. 5 km kom fra Frognerveien og 10 km kom fra Bygdøy Allé . På bildet er det helt på enden av 10 km og 5 km feltene. Når de raskeste på 5km møtte 10 km var det atskillig trangere. Foto: Heming Leira.

Solid økning i deltakelsen, men løpet er ikke tilrettelagt for eliten
5 km kom med på Sentrumsløpsprogrammet i fjor. Da løp 695 deltakewre i mål. Det ble en økning i år da 857 fullførte.  Det er en økning på drøye 23 %.

Under fjorårets løp opplevd imidlertid de beste at da de hadde løpt 1 km og kom inn på løypa til 10 km, så måtte de løpe zikk-zakk forbi løpere på 10 km som løp i middels fart med 4 til 5 minutter per km. I år startet 5 km halvtimen senere og kom nå inn blant løpere som brukte 6 til 7 minutter per km. Dermed ble det oftere bråstopp for de som løp fortest på 5 km, men til gjengjeld vardet litt glisnere der de kom iinn i 10 km-feltet.

"Damevinner" Pernille Antonsen (13 år, blir 14 i desember) mente det var verre i år enn i fjor. Herrevinneren Harald Nilsen, Gular hadde kommet helt fra Bergen for å løpe 5 km. Han sa det riktignok ble mye sikksakk-løping, men det var først og fremst moro å være med på en slik folkefest, - det oppveide ulempen. Treeren .Håvard Berggaard Larsen fortalte at GPS-en viste minst 100 meter lengre enn 5 km, så det ble en del ekstra vei å løpe.

Når vi ser årets resultatlister på distansen sammenlignet med fjorårets er det tydelig at eliten merket seg problemet i fjor og i langt større grad uteble valgte bort 5 km-løpet i årets konkurranse.I fjor løp seks mann raskere enn årets beste tid i  herreklassen. Og mens det var 10 kvinner under 20 minutter i fjor,så var det bare vinneren i år som løp under 20 minutter.

Både for de raskeste løperne, tilskuerne og fotografene oppleves dette som kaotisk. Ønsker arrangør BUL bredde i toppen på 5 km må de legge til rette for at eliteløperne kan få lange ut det de er gode for.