Pinseløpene på Hedmarken, Elgdilten, Løvspretten og Pinsesprinten, måtte pga. sen snøsmelting på Budor flyttes til Mosjømarka i Løten. Det bød på noen utfordringer i forhold til transport å legge til rette for en arena for 300-400 deltakere på en ukes varsel, men utover det så løyper og arena ut til å falle i smak hos løpere og publikum. 

Pinseløpenes hjemmesider

Stein Arne Negårds bildegalleri:
Elgdilten 23.05 (676 bilder)
Løvspretten 24.05 (399 bilder)
Pinsesprinten 25.05 (275 bilder)

Oppsummering fra hver av dagene (Tekst: Nina Smestad/Inger Marie Øygard): 


Elgdilten (mellomdistanse) med NorgesCup og VM-uttak for junior: 
Begge juniorvinnerne behersket terrenget bra pinseaften
Ingeborg Eide (Byåsen) tok en klar seier i D17-20E. 2.-årsjunioren følte at forberedelsene til løpet har gått greit til tross for flytting fra myrterreng på Budor til Mosjømarka. Lørdagens løp startet med en liten sleiv inn på 1.post. "Jeg var litt stressa i starten, og fikk en sleiv på 1.post. Men fra 2.post fikk jeg fin flyt og etter det gikk det bra." Ingeborg har junior-VM i Rauland som det store målet i år og har gamle kart fra Rauland liggende hjemme, så forberedelsene er i gang allerede. "Medalje under junior-VM er målet, og dermed forbedre 6.plassen fra i fjor."

Elgdilten_Ingeborg_Eide_D17-20E.jpg
Ingeborg Eide på siste post på Elgdilten (Foto: Stein Arne Negård)

Jonas Madslien Bakken (NTNUI) var fornøyd med løpet etter seieren i H17-20E. "Jeg gjennomførte et teknisk bra løp, og er godt fornøyd med både terrenget og kartet." Jonas syntes også at samlingsplassen i skogen ved Grefsum var et fint sted og være. Jonas er sisteårs-junior og har ikke løpt junior-VM tidligere. Etter lørdagens seier håper han at han nå kan få muligheten til å løpe junior-VM på hjemmebane.

Elgdilten_Jonas_M_Bakken_H17-20E.jpgJonas Madslien Bakken i energisk driv ut fra siste post lørdag. (Foto: Stein Arne Negård)

Resultater: Elgdilten Strekktider:Elgdilten


Løvspretten 1. pinsedag (langdistansen) med NorgesCup og VM-uttak for junior:
Heidi Mårtensson fra Modum OL vant langdistansen i D17-20 Elite
Heidi hadde en fin tur i skogen i dag og er veldig fornøyd med løpet. Med fokus på o-tenikken og stort sett god kontroll, fant hun også traseer der hun kunne bruke farten sin. "Nå blir ikke presset så stort på NM sprint til helga. Jeg har tidligere prestert best på sprint. Det er godt å vise at jeg får det til i skogen også." Heidi sliter med beinhinnebetennelse og et vondt kne og trener derfor en del alternativt. Hun går mye på rulleski og trener i slynge. Nå gleder hun seg til verdenscup og fram mot junior VM blir det mye fokus på karttrening. 

Lovspretten_Heidi_Maartensson_D17-20E.jpg
Heidi Mårtensson ut fra start i Løvspretten. (Foto: Stein Arne Negård)

Anders Sølvberg fra OL Trollelg med seier i H17-20 Elite
Anders løp teknisk godt uten store tidstap. Han holdt et jevnt tempo og er godt fornøyd med løpet. "Målet er å bli så god som mulig og bli best i verden." Fram til junior VM vil han trene på hjemmebane i Trøndelag. I Leik der han kommer fra er det relevant terreng. Anders har gjort to solide løp i helga. På mellomdistansen i går ble han nr 3.

Markus Holter løp inn til en sterk 2. plass
Markus har to gode plasseringer denne helga. I går ble han nr 6. " Det var et greit løp i dag, men ikke helt perfekt. Det gikk best i starten, så bomma jeg på 5. strekket. Jeg hadde litt bom etter det også, ellers var det mange strekk som gikk veldig bra. Helt på slutten ble jeg tatt igjen av Anders." Markus syns det er fint og kjapt terreng i Mosjømarka og gode løyper med blanding av lange og korte strekk + en del veivalg. Markus startet med orientering som 13-åring i Skaukameratene og har vært innom Indre Østfold før han begynte å løpe for Halden for to år siden. 

Pinsesprinten_Anders_Solvberg_Markus_Holter.jpgMarkus Holter 116 og Anders Sølvberg 117 i mål. (Foto: Stein Arne Negård)

Evine Westli Andersen, Løtens egen løper i juniorklassen
Evine liker Mosjømarka veldig godt. "Det var veldig morsomt å løpe i dag og jeg er ganske fornøyd." Dessverre ble det en bom på nest siste post. Hun ble nr 9 i D17-20E i dag, en meget god plassering blant sterke juniorjenter. Nå gleder hun seg til å gjøre det bra på NM sprint. "Sprint er nesten det jeg liker best."

Lovspretten_Evine_W_Andersen_D17-20E.jpg
Evine Westli Andersen ut fra start. (Foto: Stein Arne Negård)

Resultater: Løvspretten  Strekktider: Løvspretten



Pinsesprinten 2. pinsedag (kort mellomdistanse): 
Anine Lome fra Hamar OK vant D15-16
Anine løp veldig bra i dag og tok sin andre strake seier i D15-16 denne pinshelga. Hun hadde god flyt fra start. En lett første post gav henne en god start på løpet. Hun har ingen større bommer, bare en liten bom på nest siste post og noen små sleiver underveis. "Dette terrenget passer meg veldig godt. Her får jeg brukt løpsstyrken min. Jeg har holdt et jevnt tempo gjennom hele løpet og i dag hadde jeg flere stiveivalg." I går på langdistansen løp Anine rett i alle postene. Anines mål for sesongen er å gjøre mange gode og jevne løp. De viktigste løpene for henne er Hovedløpet og O-festivalen.

Pinsesprinten_Anine_Lome_Inger_M_Oygard.jpgAnine Lome blir intervjuet av Inger Marie Øygard etter Pinsesprinten. (Foto: Stein Arne Negård)

Øyvind Hjermstad fra Fossum IF tok seieren i H15-16
Øyvind vant i dag, men syns selv at han ikke løp særlig bra. "Det var ikke noe bra løp, men det holdt. Jeg er litt overrasket over å vinne." Øyvind og flere andre i klassen bomma på 4.post fordi det beste veivalget var i retning 5. post, så glemte de å runde og svinge mot 4. post og havnet da rett i 5. post. Dette tapte Øyvind ca ett og et halvt minutt på. Hovedløpet er Øyvinds mål for resten av sesongen. Det første målet var Tio-mila, og her viste Fossum seg fram med to lag i teten gjennom hele ungdomsstafetten. Til slutt ble andre laget der Øyvind løp en god siste etappe nr 4 og første laget nr 10. 
Elgdilten_Oyvind_Hjelmstad_H15-16.jpg
Øyvind Hjelmstad på siste post i lørdagens løp. (Foto: Stein Arne Negård)

Resultater: Pinsesprinten Stekktider: Pinsesprinten