Det var litt færre deltagere en vanlig på grunn av at 10-Mila i Falun ble arrangert samme helg og at det ikke var noen norgescup innlagt i løpene. Lørdag var det Pinsesprinten Pre-O og Pinsesprinten inne på Terningmoen. Et fint område med mange stier, veier, groper og gravde grøfter. Pinsesprinten var litt krevende med mange poster, retningsforandringer og høy fart inne på øvingsområde på Terningmoen. Her var det fort gjort å løpe for langt, eller man var litt unøyaktig med retningen.

Søndag var det Elgdilten i Grundsetmarka. Her var det mellomdistanse i et o-teknisk krevende terreng, småkupert med noen stier og mot slutten gikk løypene på fin furumo.

Mandag var det Løvspretten i Grundsetmarka, nå med noen løpere som hadde kommet hjem fra 10-Mila i Falun. Langdistansen som gikk litt lenger nord i terrenget enn løypene søndag. Løypene begynte på fin furumo før de lengre løypene kom inn i litt mer krevende terreng hvor det var lett å miste retningen i noe diffuse områder. Mot slutten gikk løypene i samme område som søndagens løyper. Her kjente mange seg igjen og trodde «at dette blir enkelt». Det var det ikke, for nå kom man mot postene i en annen retning og med flere nye poster.

Til neste år blir det flere deltagere siden det da blir innlagt NM sprint i Hamar sentrum lørdag og norgescup-klasser søndag og mandag i Budorområdet.

Alle resultater
Pinseløpene på Hedmarken

Stein Arne Negårds gallerier:
Pinsesprinten Pre-O / Pinsesprinten (335 bilder)
Elgdilten (348 bilder)
Løvspretten (285 bilder)

Lopere_mot_siste_post.jpgLøpere mot siste post i fint terreng. (Foto: Stein Arne Negård)

PreO_elite.jpg
Pinsesprinten Pre-O Elite klar til start. (Foto: Stein Arne Negård)

Isko.jpg
Hjemmelaget is og hamburger salg fra Bakken Øvre er populært på Pinseløpene. (Foto: Stein Arne Negård)

NM_sprint_Pinselopene_2017.jpg
Neste års Pinseløp med NM sprint. (Foto: Stein Arne Negård)