Pierre-Ambroise Bosse var på forhånd den store favoritten. Med 1.42,53 som pers og årsbeste skulle han i utgangspunktet være i en klasse for seg sjøl. Taktikken med å dra feltet og rykke fra tidlig på andrerunden viste seg imidlertid ikke å holde helt heim. I siste sving ble han tatt igjen, og på oppløpet ble han passert av samtlige løpere.

Adam Kszczot tok en klar seier på relativt sterke 1.44,15. At han skulle vinne når Bosse ikke vant, var ikke noen overraskelse, men at landsmannen Artur Kuciapski skulle ta sølvet, ville gitt høye odds. Vanligvis er det Marcin Lewandowski som er beste eller nest beste polakk. Han måtte nøye seg med femteplass, men den polske bredden med tre mann i finalen og første-, andre- og femteplass er intet mindre enn meget imponerende.

Bronsen gikk til Mark English som i den grønne trøya til Irland skjøv danske Andreas Bube ned på fjerdeplass. Sterkt også av dansken som satte årsbeste med 1.45,21.

Alle foto: Bjørn Johannessen
Adam Kszczot var jublende glad etter sin overlegne EM-seier.

8 481 France BOSSE P 1:46.55

Ut fra start. Mannen i feltet med den desidert beste tiden i år, Pierre-Ambroise Bosse, åpnet hardt.

Bosse la seg i tet og dro hardt på første runde, kanskje for hardt? Runden ble passert på 50,97 sek.

Nordens eneste deltaker i finalen, danske Andreas Bube, løp seg inn til en fjerdeplass. Her 350 meter før mål, hvor han ligger i rygg på vinner Kszczot.

Irske Mark English gjorde også et solid løp og knep bronsemedaljen.

Den store forhåndsfavoritten, franske Pierre-Ambroise Bosse, var både skuffet og sliten etter å ha endt sist i 800 m-finalen.