Foto Christian Prestegård

Ingressbildet ovenfor ble tatt på kulen i Holmenkollbakken der testløpet hadde mål. I hovedløpet KollenOpp som går 11. oktober www.kollenopp.no fortsetter løpet helt til toppen av tårnet i Holmenkollbakken. Pga at trappene i ovarrennet nå er stengt pga Zipline Kollensvevet (en zipline som fører deg fra bakkens topp ned til enden av bakken) måtte testløpet ha mål på toppen av kulen. For de raskeste vil den siste "godbiten" til topps utgjøre ca. 75 sekunder ekstra i løpstid i forhold til testløpstidene i går.

I går løp 28 med startnummer og tidtaking, mens 12 løp uten tidtaking. Raskeste kvinne, Ida Østby, brukte 7:58 og raskeste mann Kristoffer Fredriksen 6:55. Dersom de beste motbakke-og trappeløperne i Norge stiller til start vil trolig vinnertidene i hovedløpet 11. oktober bli langt nede på 7-tallet i herreklassen og 8-tallet i dameklassen.

For fullstendig resultatliste se løpets facebookside el hjemmeside www.kollenopp.no

Les også reportasje fra da trappefolket arrangerte Trappeløpet 8.juni

640a_Løypeprofil_KollenOpp_red.jpg

 

640_LasseRypdal_fotoChrPrestegård.jpg

Lasse Rypdal er primus motor for løpegruppen Trappefolket som satte sitt flotte preg på dette testløpet med majoriteten av deltakerne. Lasse selv la inn litt ekstra belasting og løp med sekk, likevel ble det dagens 5 raskeste tid med 7:27

640_JoanneSobien_Startnr9_11.03_dame.FotoChrPrestegård.jpg

8 damer løp med tidtaking og Joanne Sobien (9) fikk en flott test på tiden 11:03.

640_Spurtduell uten startnr. FotoChrPrestegård.jpg

Disse to benyttet anledningen til å bli kjent med løypa uten startnummer. Ut fra tempo og fighting spirit å dømme så burde de absolutt ha løpt med startnummer. Da hadde de også fått navnet sitt på trykk i Norges ledende nettside for Kondisjonsidrett Kondis.no. Arrangør KollenHopp ønsker dere begge to velkommen tilbake med startnummer den 11. oktober.

640_PetervonderFehr_Startnr1_FotoChrPrestegård.jpg

Peter von der Fehr som fikk gleden av å starte først med startnr 1 kom i mål på dagens 7. raskeste tid 7:53

640_Startnr32KatrineMyrseth_Nr3Dame_FotoChrPrestegård.jpg

Katrine Myrseth fikk dagens 3. raskeste tid av damene 9:15. Katrine viser at det er viktig å ha fullt fokus på trappentrinnene som varierer mye både i høyde, lengde og bredde gjennom løypen.

640_EgilHolst_Action.jpgEgil Holst kom så raskt at mitt fotoapparat så vidt fikk fanget opp dagens friskeste innspurt. Egil fikk sluttiden 8:20...og med startnr 2 gjorde det ekstra godt å kunne slå seg ned ved målstreken ( fotoet nedenfor) sammen med de andre som startet tidlig og nyte innspurten til de andre deltakerne.

640_De første i mål.jpg

Startnr 4 er Idunn Hertzberg som hadde nest raskeste tid av damene med 8:28

640_Startnr25Alexander_og23LarsBydalen_FotoChrPrestegård.jpg

Startnr 25 er Aleksander Rolsdorph (9:04) og 23 bak er Jon Ragnar Teigen (9:36). Et av siktemålene til arrangør Kollenhopp med å arrangere dette testløpet var å få testet ut hvordan det ville fungere med intervallstart med 15 sek. startintervall. Tilbakemeldingene fra deltakerne var utelukkende positive. Det var mulig å løpe forbi overalt også i de smaleste trappene som her på kulen i Holmenkollbakken og i bildet nedenfor fra starten i Midtstubakken

640_ErikPettersen.jpg

Foto Arrangør KollenHopp (Norges største hopp-og kombinert-team)

Erik Pettersen startet friskt og har allerede passert 15-sek. foranstartende Yvonne Mainusch (28) ved 55meters merket i Midtstubakken. Erik fikk sluttiden 8:16 ( nr 9 av alle menn) og Yvonne Mainusch 9:47 ( nr 5 av damene).

640_Erik_JubelKollen_FotoChrPrestegård.jpg

Etter målpassering tok Kondis.no en prat med Erik Pettersen som er en av de som nå bidrar til den flotte deltaker-veksten for motbakkeløpene. Gårsdagens testløp var Eriks andre løp med tidtaking og det andre motbakkeløpet.  I fjor løp Erik ( f. 1987) sitt livs første konkurranseløp med tidtaking i motbakkeløpet Oslos Bratteste. 26. september blir det ny start i Oslos Bratteste og 15 dager senere , søndag 11. oktober stiller han selvfølgelig i premiereløpet KollenOpp. Dette var gøy og gav mersmak !.. og til deg som gjerne vil bli med og som vil se nærmere på løypetraseen. På fotoet nedenfor er den inntegnet med blått. For påmelding og mer info se www.kollenopp.no

640A_Løypekart_KollenOpp.jpg

Se også forhåndsreportasjen på Kondis.no som ble publisert 11. juni.