Todagersløpet fra Flåm til Haugastøl med overnatting på Finse er et av de eldste ultraløpa i Norge. Siden en spe start i 2003 med seks startende og tre fullførende har løpet vokst og stabilisert seg på mellom 60 og 80 fullførende deltakere. Taket på 100 påmeldte er flere ganger nådd, men med litt forfall både før start og underveis har aldri så mange kommet til mål.

Mange av deltakerne er gjengangere, og det er nok først og fremst to grunner til det - den vakre løypa og det sosiale samværet. Løperne bor på hotell Finse 1222 fra fredag til søndag og får god tid til å bli kjent med hverandre med felles måltider og togreise med den spektakulære Flåmsbana ned til starten i Flåm. 

Overnattingskapasiteten på Finse gjør at det også i år er satt et tak på 100 deltakere. Siden en del av premien til vinnerne er gratis opphold på hotellet til neste års løp, er det stor sjanse for at både Ragnhild Kvarberg Hjelle og John Henry Strupstad blir med også i år. 

Påmelding og annen info på Rallarvegsløpets heimeside

Rallar2.jpg
Rallarvegsløpet følger, som navnet indikerer, den over 100 år gamle Rallarvegen. (Foto: Espen Ringom)

Rallar_ingress.jpgSjøl om løpet går seint om sommeren, må en underveis regne med å møte siste resten av vinteren. (Foto: Espen Ringom) 

Rallar4.jpgEt stort felt la ut på andre dagsetappe ut fra Finse i fjor. Nå er det mulig å sikre seg plass i årets løp. (Foto: Espen Ringom) 

Drikkestasjonen på Fagernut, like før løypas høyeste punkt, er populær, ikke minst på en solskinnsdag. (Foto: Espen Ringom)