Nye ultraløp dukker stadig opp, og lista over ultraløp i Norge blir stadig lengre. Rallarvegsløpet skiller seg ut ved at det er et etappeløp over to dager. 54 km løpes første dag, fra havnivå i Flåm til Finse som ligger 1222 moh. Andreetappen er langt lettere med sine 27 km med netto nedoverbakke til Haugastøl 980 moh.

Rallarvegsløpet er med sine 15 år  det nest eldste ultraløpet i Norge. Til sammen har 353 løpere fullført minst ett av de 14 løpa som hittil er blitt arrangert. Det starta pent og pyntelig med 3 fullførende i 2001, mens deltakerrekorden ble satt i 2013 med 80 løpere som tok seg til mål begge etappene. 

Sjøl i slutten av juli kan Rallarvegen by på det meste hva vær og føre angår. Ofte skinner sola mildt og blidt, men vanligvis vil ikke snøsmeltinga ha kommet lenger enn at det vil være noen snøfonner å forsere. Noen år er varmen en utfordring, mens det andre ganger kan være temmelig hustrig med motvind og nedbør. 

Siden løperne bor i lag på hotell Finse 1222 fra fredag kveld til søndag morgen, blir Rallarvegsløpet fort et veldig sosialt løp. Togturen med den velkjente Flåmsbana ned til starten tas også i fellesskap lørdag formiddag. 

Rallarvegsløpets heimeside

Kondis' samleside for Rallarvegsløpet

11_Soeyland_IMG_2829.jpg
Ca. 25 000 sykler Rallarvegen hvert år. Og så er det mellom femti og hundre som løper de 81 kilometerne. (Foto: Runar Gilberg) 

0_Tero_Paivarinne_20160723_153855.jpgTero Paivarinne har vært med 9 av de 14 gangene Rallarvegsløpet er blitt arrangert. (Foto: Randi Helen Gran) 

1_Skiloperne_DSC_0736.jpgPå matstasjonen på Vatnahalsen finner folk fram godsakene fra depotposen. (Foto: Julia Dugelna)


Risa_Bakfra_4S7A4951.jpgSvein Ove Risa tok en klar seier i herreklassen i fjor. Siden en del av premien til raskeste kvinne og mann er gratis opphold og startkontingent neste år, er det nok stor sjanse for at han stiller på nytt i år. (Foto: Anders Øksenholt)