Rallarvegsløpet som går 23. og 24. juli, arrangeres i år for 14. gang. Siden arrangementet stort sett har gått med et lite overskudd, har arrangøren bestemt å tilbakeføre størsteparten av den økonomiske bufferen til deltakerne og til et veldedig formål valgt av deltakerne. 

- Ved målgang kommer vi til å trekke ut tre ekstrapremier blant de som har fullført begge etapper. Det er to pengepremier på 5000 kroner og en premie på 10 000 kroner. Den som vinner den siste premien må imidlertid gi den til et veldedig formål - godkjent av minst halvparten av de frammøtte deltakerne, forteller Jan Helgesen i arrangmentsstaben. 

Foreløpig har 53 meldt seg på årets løp, og med et visst sig inn mot påmeldingsfristen og noen etteranmeldinger kan det fort bli en økning sammenlikna med i fjor da 48 fullførte begge dager. 

- Vi har imidlertid ikke som noe mål å bli størst mulig. Hovedsaken for oss er at de som er med, får ei hyggelig helg og en fin tur over fjellet, forteller Helgesen. For å hindre at arrangementet blir for stort og uoversiktlig, er det satt et tak på 100 deltakere. 

Løperne møtes på Finse 1222 fredag kveld 22. juli, og lørdag formiddag tar løperne toget ned til starten i Flåm for så å løpe de 54 kilometerne tilbake til Finse. Andreetappen på søndag er på 27 relativt lette kilometer fra Finse til Haugastøl. 

Påmeldte deltakere til årets løp

Rallarvegsløpets heimeside

Samleside for Rallarvegsløpet på kondis.no

10_Nordanger_IMG_3872.jpg
Jørgen Nordanger debuterte i Rallarvegsløpet i fjor, og han er blant de påmeldte i år også. (Foto: Runar Gilberg) 

18_Cecilie_IMG_4584.jpg
Så glad blir en når en fullfører Rallarvegsløpet, og Cecilie Longva er også blant de påmeldte til årets løp. (Foto: Runar Gilberg)