Årets juniorverdensmester i orientering, Lisa Risby fra OK Kåre (Falun) slo Heidi Wengs løyperekord opp til Årneskollen i Feiring lørdag. Den nye løyperekorden lyder på 26:40, en tid bare 8 av herrene matchet. Nærmest Lisa fulgte Anne Coultier fra Koll IL som løp på 30:18.

Kristian Monsen fra Ull/Kisa IL vant en tøff herreklasse på 23:25, med Gjerdumsgutten Eskil Kinneberg (fjorårets juniorverdensmester i orientering) 17 sekunder etter, Per-Christian Lysaker Torgersrud yttreligere 5 sekunder etter og Harald Aas 7 sekunder bak der igjen. Dette var Kristians fjerde seier på rad, og ny løypepers for hans del.

Det var flott løpsvær da 74 løpere forserte 500 høydemeter på 4,3 kilometer motbakke fra Mjøsas strand nedenfor Feiringklinikken til toppen av Årneskollen. I tillegg til de som løp til topps var det et kortere barneløp med 16 deltagere.

Bilder fra Åneskøl Opp

Fra starten med 74 løpere... (foto: Bjørn Saksberg)
Se flere bilder fra starten og premieutdelinga på arrangørens hjemmeside: Bilder fra starten
Se bilder fra toppen på arrangørens hjemmeside: Bilder fra toppen

Lisa Risby på toppen av pallen... (foto: Bjørn Saksberg)

Anna Louise Coultier i bakkene nedenfor riksveien... foto: Bjørn Hytjanstorp

Kristian Monsen tok teten og rykket fra de andre umiddelbart. foto: Bjørn Hytjanstorp

Eskil Kinneberg, for en gangs skyld uten kompass. Tidligere i sommer vant han Mistbergløpet, så ukjent med motbakkeløp er han ikke. foto: Bjørn Hytjanstorp

Per-Christian Lysaker Torgersrud åpnet forsiktig, men var bare 22 sekunder etter Monsen på toppen.
Eidsvollingen Harald Aas ble nummer 4, men var mindre enn halvminuttet etter Monsen. foto: Bjørn Hytjanstorp

Kristian Braathen ble nummer 5 i M21-39 og sammenlagt. foto: Bjørn Hytjanstorp

Lars Anders Tenold vant M16-20 og kom på 9.plass totalt. Jonas Bolgen med nr 56 måtte til slutt se Tenold 1:39 foran seg. Han ble nr 3 i M16-20. foto: Bjørn Hytjanstorp

82 Ole Kristoffer Tosterud ble 2 i M16-20, 101 Rune Morten Johansen vant M40-49, 73 Tore Ruud Hofstad ble nr 7 i M21-39 og 63 Rune Nordgård ble nr 6 i M21-39. foto: Bjørn Hytjanstorp