Det ligger an til et prestisjeløp mellom de beste fra Gular og Norna-Salhus når det 7. og nest siste løpet i Frikarusellen går av stabelen på onsdagskvelden ved Espelandshallen. Den raske 5 km som starter fra Londalsflaten like bak Espelandshallen og ut til vending ved Haukeland stasjon, retur til mål inne på Espeland idrettsplass. Planen er å smadre rekorden til Kjetil Foss Angeltvedt på 14.52,7. 

På bildet til høyre (klikk for stor utgave) er det Marius Vedvik og Erik Hovlandsdal som fører an etter første kilometer i rekordløpet fra ifjor i Knarvik på 5 km. Erik vant på 14.53 og Marius på 14.57.

Med tre sterke 5 km løpere fra både Gular og Norna-Salhus som alle kan løpe godt ned på 15-tallet. Antatt på forhånd er det vel bare Marius Vedvik og Erik Hovlandsdal som kan klare 14-tallet. Mulugeta Zewde er jo i storform om dagen og kan også nå få til et toppløp på 5 km. Like bak lurer sterke navn som Jonas Lurås Hammer, Svein Roar Kvamme og Halfdan-Emil Færø. Sistnevnte satte ny rekord nylig på et lokalt løp med første kilometer på 2.46-47. 
Det blogges om gode treningstider på løperene og intervaller på 1000 metere som ligger rundt tre minutter blank.

Det ryktes også om andre sterke løpere som vil finne veien og prøve seg på gode tider, som BFG Bergen og Varegg.


Påmelding skjer fra en time før start inne i Espelandshallen kl. 18.30. Løpet koster som enkeltløp kr,- 50.

Kontaktperson for løpet er som vanlig Ove Leon Låstad. Mail: info@il-fri.no
                                                                                                     Mobil: 99 27 21 30




Tekst og foto: Jørgen Pettersen




Klarer Mulugeta Zewde å vinne 5 kilometeren også foran Marius Vedvik og Erik Hovlandsdal? Her er Mulugeta på vei til sin dobbeltseier i Knarvikmil helgen 2012 (halvmaraton lørdag og 10 km søndag). På bildet er også Miguel Blanco fra Spania som ledet etter 3 km sammens med Mulugeta på søndagens 10 km.


Svein Roar Kvamme fra Norna-Salhus først på bildet og like bak følger Halfdan Emil Færø fra Knarvikmila i 2012. Begge løp godt ned på 15-tallet på 5 km i Knarvik 2012.


Jonas Lurås Hammer er i god form om dagen, hvertfall om vi leser de saftige bloggene hans på stilige.wordpress.com/
Jeg anbefaler å besøke bloggen både før og etter løpet på onsdag. Marius Vedvik har også en flott bloggside som kan besøkes på: mariusvedvik.blogg.no/
Bildet er fra Ask-løpet i januar og Jonas er nettopp kommet imål, noen sekunder bak vinneren Marius Vedvik.