PRESSEMELDING:

Nå passerer hvert øyeblikk 300 påmeldte i konkurranseklassa i Skuggenatten  Opp 30. mai. Det kan bli nærmere 1000 mennesker på toppen samtidig, inkludert trimklassa. Mange av NM-favorittene er påmeldt. Tar noen Skuggenatten-tronen fra Heidi Weng og Tomas Bereket?
 

Det er lett å glemme noen favoritter i farten, men i herreklassen er fire ganger Skuggenatten Opp-vinner Tomas Bereket klar, sammen med Torstein Tengsareid, som tidligere har vært bare åtte sekunder bak Bereket, og tidligere NM-vinner Øyvind Heiberg Sundby. Johan Bugge, Erling Hisdahl er en farlig mann i denne sammenhengen. OL-deltaker i maraton for Eritrea, landsmannen til Bereket, Tesfayohannes Mesfin, er påmeldt «for å ta løyperekorden» (som er på utrolige 22,18, Berektet 2012), men går rykter om at han er skadet. Det blir uansett mange i kampen om pallen. Det er vanlig at «proffene» melder seg på like før, når de vet mer om vær og om form. Vi vet jo at Stian Hovin-Angermund satser stort på motbakke, men han er i skrivende stund ikke påmeldt.

Vil Kirsten Marathon Melkevik melde seg? Og ikke minst  - vil Therese Johaug komme og gi påmeldte Heidi Weng kamp? Hva med de andre motbakke-kanonene   - kommer de?

- Skuggenatten Opp har en profil vi liker, og er et løp vi prioriterer, sier Heidi, Merethe og mor May Bente Weng. Heidi Weng har løyperekorden på 26,37, og det blir noen ekstra tusenlapper på henne dersom hun forbedrer den.

Det har, som forventet, vært mange som har trent i Skuggenatten de siste dagene. Arrangøren, Treungen IL, understreker at det alltid og uansett er trimklassa som er fundamentet i et motbakkeløp. Den tradisjonelle norske toppturen, og slagordet til arrangøren  - idrettsglede og folkehelse  - ligger altså i bunn av arrangementet. En av sponsorene har tråkket til med store pengepremier på trekning av startnummeret både i trim- og konkurranseklassa, der målet er det samme: Få flest mulig i aktivitet og få oppleve gleden av å komme i form.

Dugnadsgjengen i Treungen IL, ca 50 i tallet, har sørget for nytt tilbygg til klubbhuset, mange møter, mye arbeid og har som mål å gjennomføre et teknisk topp arrangement på en flott NM-arena.  –Men den fineste arenaen er mellom start og mål  - med panoramautsikt i alle retninger gjennom hele løypa, sier løpsleder Olav Nilsen. Det blir hektiske dager på idrettsanlegget i Treungen fram til løpsstart.

 

 
640_NM motbakkeløp 2005-2014.jpg

Folkefes_i_heia_Skuggenatten_Opp_640.jpgFolkefest i heia. Foto: Turid Veggeland

Målgang Bereket Skuggenatten Opp 2012_640.jpgThomas Bereket vinner Skuggenatten Opp i 2014. Foto: Turid Veggeland

Les kondis.nos reportasje fra  Skuggenatten Opp i 2014.