Ingressbildet: Mediesjef Svein Otto Espe har tatt seg opp på fjellet Gulekoppen for å vise fram det flotte løpsomsådet man kan tilby deltagerne i Hornindal Rundt (foto: arrangøren)

Norges største ultraløp?
I skrivende øyeblikk er det 289 påmeldte i Hornindal Rundt, og med samme påmeldingsrush som i fjor havner man langt over 300. Av de påmeldte er 153 på ultradistansen 75 kilometer (5600 høydemeter). Sist helgs UltraBirken var Norges største ultraløp hittil med 186 startende, kan Hornindal Rundt slå den rekorden?

Dette er veldig imponerende tatt i betraktning at XREID Hardangervidda arrangeres samme dag (fullbooket med 150 deltagere). De tøffeste fjellultraløpene har tatt skikkelig av nå.

Egentlig burde jo også 38-kilometeren i Hornindal - som kalles "halvt løp" vært definert som ultraløp. Disse første 38 kilometerne av langløypa har 2900 høydemeter og er tøffere enn tøff. Når man ser hvor mange lokale løpere som stiller opp i denne kraftprøven kan man ikke bli annet enn imponert - i denne bygda er de tydeligvis fjellgeiter alle menn og kvinner. Det hadde vært flott om denne løypa hadde blitt forlenget til 43 kilometer senere år for å heve statusen slik at dette også blir ultradistnse.

Plass til flere..
- Merkemannskapet er komne godt i gang med jobben for å merke løypa. Det har generelt vore ein snøfattig vinter, men snøforholda i fjella viser at ein ligg no på normalnivå. Det byr dermed ikkje på nevneverdige utfordringar å arrangere løpet i Honndalsfjella, sier mediesjef Svein Otto Espe. Han understreker at det selvsagt er plass til flere deltagere, det er bare å melde seg på.

Påmelding
Løpets hjemmeside
Se flott promofilm nederst i saken.

Les hva utemagasinet skriver om løpet og om Martin Hauge-Nilsen og Inge Asbjørn Haugen som er de to som har fullført alle utgavene av Hornindal Rundt.

Tidligere omtale: Hornindal Rundt - Norges tøffaste
Omtale fra fjorårets løp: Svenske vinnere i Hornindal Rundt
Enda en 2013-omtale med masse bilder

Arve_RindalKan Rasmus utfordre ultraeliten?
- Det er kjekt og sjå at denne typen løp er i vekst, og det syner også klart igjen i Hornindal Rundt at løp i denne klasse er svært populære, sier Svein Otto Espe. - Vi gledar oss veldig over at vår eigen Rasmus Haugen (16) har tatt steget opp i 75 km løpet. Som 14 åring tok han andre plass like bak Sverre Slethaug, og som 15 åring vann han i fjor 38 km distansen. Vi trur vi får sjå meir til Rasmus i fleire løp framover, og er spente og stolte på å sjå kva årets resultat blir, fortsetter Espe.

- Vidare er vi sjølvsagt veldig glade for mange spennande løparar med gode meritter som har meldt sin ankomst til Hornindal. Vi er sjølvsagt spente på å sjå korleis desse løparane vil bryne seg på Hornindal Rundt, og kva med tida til Ola Hovdenak på 10,10,52 frå 2011? Står den til fall? ..spør Espe.

Didrik_Hermansen_10plass_VM-terrengultra.jpg
Didrik Hermansen, årets favoritt. Bildet er fra VN terrengultra 2012.

De antatt sterkeste løperne på 75 km:
- Didrik Hermansen, beste norske i VM terrengultra i fjor. Soleklar vinner av Lidingö Ultra 2014, vår favoritt.
- Kristoffer Normark, den svenske fjorårsvinneren.
- Martti Mustonen, sterkt terrengultraløper med mange seire og sterke plasseringer.
- Rasmus Haugen, lokal knallsterk 16-åring - som kan slå de fleste i feltet.
- Simen Rustad, knallsterk ultraløper og langdistanse-o-løper. Har vunnet flere terrengultraløp.
- Vegard Austevoll, deltar med ett mål for øye: Kvalifisere seg til VM terrengultra 2015.
- Åke Fagereng, Lørenskoggutt, bor i Sør-Afrika – rutinert ultraløper. Var på norges lag i terreng-VM 2011.

Flere av disse har som mål å kvalifisere seg til neste års VM i terrengultra.

Andre sterke herreløpere:
- Anders Daltveit, sterk bergenser.
- Anders Vonheim, sterk lokal løper.
- Knut Christophersen, beste norske i fjor – får betydelg tøffere !!! konkurranse i år.
- Morten Engmark, dansk barfotløper. Skal han løpe Hornindal i Fivefingersko??? https://www.dailymile.com/people/engmark_morten
- Patri Welling, finne som har løpt 200 km+ på 24-timers og fullført Spartathlon på 34 timer
- Sondre Kvambekk, yngste norske som har besteget alle norges 2000-meterstopper: http://www.budstikka.no/nyheter/ung-asker-mann-satte-fjelltopp-rekord-1.6251638

Kvinner:
-  Maria Nordfjäll, svensk – bor i Tromsø (gift med MSM-sjefen) – har flere seire i terrengultraløp.
- Mona Kjeldsberg, rutinert løper med mange bra terrengultra-resultater
 

Hornindal Rundt - We challenge you!