Onsdag kveld ble RingAlm-cupen sprintet i gang på Gjøvik, en ungdomscup i orientering med fem løp hvor det sise avsluttes med jaktstart. Første løpet var sprint fra Høgskolen på Gjøvik. Mange poster og utfordrende veivalg. Løypene var fra 1,8 km til 2,6 km. Klasser fra N-Åpen, C-Åpen, D/H 11 år til og med 20 år. De voksne var henvist til sidelinjen denne kvelden som heiagjeng / støtteaparat.

Det kjempes om følgende trøyer:
Ledertrøye: I alle klasser unntatt N-Åpen kommer den som leder sammenlagt å løpe i en gul RingAlm /Sport8 ledertrøye. Det er den løperen i hver klasse med flest poeng sammenlagt som løper med den gule Moelven/Sport8 ledertrøyen i hvert enkelt løp. I finalen teller de 3 beste av de 4 løpene.

Spesialstrekk: Det er lagt inn spesialstrekk i alle aldersbestemte klasser og C-Åpen. Disse strekkene teller med i kampen om de ulike spesialtrøyene. Spesialstrekkene er angitt i postbeskrivelsen på kartet.

Hvis samme person leder både sammenlagt og i kampen om spesialtrøyene, vil denne løpe med den gule RingAlm /Sport8 ledertrøyen og nr. 2 på lista for spesialtrøye, RingAlm Tre og Strand Unikorn trøyene, løpe med disse. Alle trøyer deles ut før hvert løp. Trøyene vinnes til odel og eie etter finalen. Hver løper kan bare vinne en trøye.