Se påmeldte
Påmelding

Startkontingenten er 400 kroner og minimum 200 av disse går til brystkreftsaken der man ved påmelding også kan donere mer penger.
Det betyr allerede nå minst 250 000 kroner til Rosa sløyfe-aksjonen.


Rosa sløyfe-løpet skal skape økt oppmerksomhet for brystkreftsaken, og inntektene går til Rosa sløyfe-aksjonen. Dette er et jenteløp som starter i Vaterlandsparken i Oslo sentrum og følger Akerselva motstrøms i syv kilometer. Uansett om du går eller løper så er du med og støtter en god sak. Dette blir et opplevelsesløp hvor du bidrar til å hjelpe andre.

Kari Traa er en av støttespillerne bak løpet.

Jeg synes Rosa sløyfe-løpet er et viktig og kult arrangement som omfavner mye av det å være jente og kvinne i dag. Fysisk fostring og helse går hånd i hånd, og det er viktig å ta vare på kroppen vår, sier Kari Traa.

Fra Vaterlandsparken følger løypa Akerselva syv kilometer oppover. Du beveger deg gjennom parker og over bruer, forbi næringsbygg og kulturattraksjoner. Hele tiden med Akerselva rett ved siden av. En tur langs Akerselva er i seg selv en opplevelse. Sammen med andre og for en god sak, blir det ekstra hyggelig. Løypa er lett, med noe stigning underveis.

Sammen for en god sak
Brystkreft er den kreftformen som rammer flest kvinner. Hver 12. kvinne opplever å få brystkreft. Brystkreft rammer koner, kjærester, mødre, døtre, venninner og kolleger. Løp eller gå Akerselva motstrøms og vis solidaritet med alle de som er rammet av brystkreft.

Aksjonsleder for Rosa sløyfe-aksjonen, Marit Sophie Egge, peker på at engasjement for brystkreftsaken bidrar til at de som rammes får det bedre.

– Rosa sløyfe-aksjonen støtter mange brystkreftprosjekter. At overlevelsen øker, har sammenheng med forbedrede metoder for utredning og behandling, i tillegg til tidligere diagnostisering. Vi jobber stadig for å øke bevisstheten rundt selvundersøkelse, slik at flere kvinner går tidligere til lege når det oppdages en forandring i brystet, sier Egge. 

Arrangementets hjemmeside

Om Rosa Sløyfe
Målet med Rosa sløyfe-aksjonen er å vise solidaritet med brystkreftrammede, spre informasjon og øke kunnskapen om brystkreft samt å støtte brystkreftforskning. Rosa sløyfe-aksjonen er en internasjonal folkebevegelse. I Norge står Brystkreftforeningen og Kreftforeningen sammen om aksjonen.

Mer informasjon om Rosa Sløyfe

640px_MG_5347.jpg
Rosa Sløyfe-løpet er 7 km langt og går oppover langs Akeselva i Oslo.